Головна Новини Молоді тернополяни можуть створити бізнес-проект і отримати гроші

Молоді тернополяни можуть створити бізнес-проект і отримати гроші

business-planВ Тернополі, з недавнього часу діє Рада Бізнесу Тернопілля, яка об’єднала небайдужих до майбутнього України підприємців. Громадська спілка, одним із пріоритетів є робота з молоддю. Талановитим молодим людям, які готові творити та втілювати в життя бізнес-проекти, РБТ пропонуватиме підтримку та фінансову допомогу.
Про це розповів Ярослав Колодій, один з членів правління Ради, у рамках свого виступу на Регіональній конференеції «Маркетингові технології підприємств у сучасному науково-технічному середовищі», що відбулася четвертого квітня на базі ТНТУ ім. І. Пулюя.
«Громадська спілка «Рада бізнесу Тернопілля» була створена у лютому 2014 року, коли, після буремних події Майдану, підприємці краю вирішили об’єднатися, аби мати змогу підтримувати одне-одного та протистояти існуючим у сфері бізнесу проблемам. Однак у процесі розвитку спілки напрямків роботи РБТ додалося. Приміром, я очолюю відділ навчання та грантів, – зауважив Ярослав Колодій. – Коли проводив нещодавно семінар для учнів 10-11 класів, я був здивований, що 60% школярів кажуть, що хочуть грошей і хочуть мати роботу до душі. Однак, у якому напрямку хочуть рухатися, чим хочуть займатися, де працювати – не визначилися. Відповідно, йдуть у виші, остаточно не розуміючи, чи свою справу обрали. Воно й не дивно, адже будь-яку професію діти сприймають емоційно, бо не мають змоги попрактикуватися у різних напрямках. Відтак, вважаю, що їм потрібно «показати» бізнес, дати можливість побути практично у обраній справі: готельній, автозаправній, автосервісній чи інших. Основним організатором проектів “Бізнес-молодь” і відповідальною за проект є ШМЕ («Школа молодої еліти»), де передбачено дванадцять напрямків для виявлення і реалізації потенціалу та ідей саме молодих людей. Звичайно ті, хто дійсно має якесь бізнесове мислення, продукуватимуть ідеї, що мають шанс стати успішними. А ми, в свою чергу, готові допомогти втілити ці ідеї у життя та зробити таку талановиту молодь партнерами у бізнесі. Також запрошуємо до співпраці ВУЗ-и Тернопілля».

Ярослав Колодій розповів також, що тривають обговорення доцільності організації своєрідних літніх навчань для дітей віком 13-14 років, аби ті, без відриву від навчання в школі, спробували себе у якійсь справі.

«Ніхто, крім нас, не збудує нам Тернопілля. Багато людей звикло до того, що правильна позиція звучить так: «Ви щось робіть… а ми визначимося, підтримувати, чи ні», при цьому – нічого не роблять. Чим менше активних людей, тим менше змін. Ви – майбутнє України, і вам втілювати ці зміни, – з такими словами звернувся до студентів Ярослав Колодій, – Ви – інвестуєте свій час в себе та в Тернопілля. Завжди пам’ятайте про це».
Очевидно, що левову частку сказаного успішним підприємцем варто взяти до уваги не лише студентам, але й пересічним тернополянам. Адже справа кожного з нас – розпочати зміни з себе.