Головна Новини Перинатальний таки буде, але коли!?

Перинатальний таки буде, але коли!?

лікарняПринаймні, таку інформацію подала прес-служба Тернопільської ОДА, коментуючи робочу зустріч голови ОДА Валентина Хоптяна з керівником Національного проекту «Нове життя — нова якість материнства й дитинства» Віктором Сірманом.

Виявляється, влада із столичним чиновником «намітила чіткий план дій щодо завершення реалізації даного проекту в області», сказав місцевий губернатор. Більше того, «сторонами було затверджено поетапний план дій щодо реконструкції та оснащення обласного перинатального центру».

Отакої! Ні слова про викинуті на вітер 170 тис грн., про те, як просувається слідство щодо порушень під час реконструкції,

про те, що ж зараз робиться у згаданому центрі і, коли він нарешті відкриє свої двері?  А громадськість хотіла б почути і думку самого керівника згаданого Національного проекту про те, як і чому розбазарили державні кошти у Тернополі під час відомої будови, яку вже рік не можуть довести до ладу…  І хто з облдержадміністрації, окремих її управлінь винен у ситуації, що склалася із таким «довгобудом». Цього всього ніхто не почув. Принаймні, як кажуть на Тернопільщині «на люди», для загалу, про це ніхто нічого не сказав.

Тому з таким нетерпіння тернопільська громада чекала приїзду в область міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Думалось, хто-хто, а галузевий міністр, тим більше, «куратор області» від Кабміну привселюдно скаже, хто із чиновників «дав маху», зв’язавшись із недобросовісними будівельниками, що змарнували стільки часу, витративши 170 тис грн. державних коштів. Але, де там…

В Тернополі Раїсі Богатирьовій було не до того. Одягнута у мантію почесного професора тернопільського медуніверситету разом із ще одним свіжоспеченим почесним професором – головою ОДА, пані міністерша ні словом не обмовилась про ситуацію із перинатальним центром.

А коли настирливі журналісти таки хотіли допитатися Раїсу Богатирьову, що і хто перешкоджає завершенню реконструкції перинатального центру, то київська гостя порекомендувала звернутися до голови ОДА Валентина Хоптяна, мовляв, той краще знає, що перешкоджає реконструкції.

Не хочеться вкотре наводити знайомі бадьорі тиради голови облдержадміністрації про реконструкцію тернопільського перинатального. Правда, вперше, мабуть замість знаку оклику, пан Валентин сказав, що перинатальний центр почне діяти …в першому півріччі наступного року.

…Знову кошти, яких все більше і більше йде на цю будову, нові (чи старі) будівельні організації, допущені до реконструкції, знову оптимістичні виступи керівників області про супер-перинатальний центр який ось-ось має відкрити свої двері.

Як там, у Станіславського: «Не вірю!» чи, принаймні, «сумніваюсь», що буде саме так, з огляду на весь хід реконструкції перинатального центру у Тернополі.

Орест Сарматський