Головна Новини Чи можна в Тернополі зустріти патрульних міліцонерів?

Чи можна в Тернополі зустріти патрульних міліцонерів?

milicijaУ вересні працівники ППСу Тернополі затримали підлітків біля 20 ї школи та на Київській, тому сумнівів, що там можна зустріти патруль немає.
Почали ми свій похід з центру біля 18-ї години. Саме в цей час у МВ мали би заступати на чергування патрульні.
Почали ми з нашого залізничного вокзалу. Здавалося б там знайти патрульних буде просто. Тому що вони ж мали бути на пероні під час прибуття потягів. Та на жаль нам не вдалося цього зробити. Навіть у кафе «Булочка» їх не було. Тоді не залишалося нічого крім як пройти у лінійний відділок до чергового та запитати. Майже на порозі нас зустрів прапорщик міліції який поцікавився куди ми та що хочемо. Мабуть моя відповідь : «просто подивитись» його здивувала. Ну дійсно хто ж в міліцію ходить просто дивитись?
В черговій частині був майор міліції який напевно і був черговий, так як візуально це видно не було – жодного бейджика чи чогось такого. Та доступ до Чергової Частини мають тільки працівники що знаходяться в наряді тому я вирішив що саме це і є черговий. Побачивши книгу скарг та пропозицій я вирішив подивитися чи є нові записи з мого попереднього візиту та чи немає там свіжих скарг на дії міліції. Я спробував її взяти, але майор що був в Черговій Частині почав кричати: що я роблю? хто ми взагалі такі? навіщо нам ця книга і т.і. Попросив мене назватися, я сказав що мене звати Володимиром. А от як звати самого Чергового мені не відомо, не спішив він представлятися.

Ну от Вам вільний доступ до книги вирішив я. Після чого почав спілкуватися з черговим та вияснив що вхід таки вільний у вестибюль чергової, також вияснив що доступ до книги також вільний і я як громадянин маю право її брати. Після такої бесіди агресія у правоохоронця трошки зменшилась і вже як Віталій фотографував то він не знайшов нічого кращого як сховатися від камери.
Після перегляду книги я запитав у прапорщика що весь час стояв поряд чи мають бути під час приходу потягів патрульні на пероні? Відповідь була – так мають, але чому їх немає він не знає.

Прийнявши цю відповідь (іншої і не було) ми подякували і пішли на пошуки патрульних.

Хоча як позитив я б відзначив розміщення у приміщенні самого вокзалу інформаційного стенду на трьох мовах.

Дорогою через Старий парк та парк національного відродження ми нікого не зустріли. Пройшовши до 13 опорного пункту що на бульварі Петлюри теж не побачили жодного працівника міліції схожого на патрульного. Навіть запитували перехожих чи не бачили вони міліції. Теж без результату.
Тоді Віталій запропонував глянути за кінотеатром Довженка. Цю версію ми і пішли перевіряти. Біля універсаму зустріли ще 2 наших моніторів які теж шукали патруль на БАМі. В чотирьох ми і пішли за к-т Довженка. І дійсно, за кінотеатром схована стояла патрульна машина та було видно 2х правоохоронців які знаходились в авто. Схоже було що вони щось роблять з мобільними телефонами бо в темноті їх обличчя світилися так як від відблиску мобілки. Перше що прийшло на думку що бавляться на мобілках.
Ми їх не турбували, все ж вирішили що поряд може бути піший патруль і було б цікаво з ними зустрітись. Тому пішли далі. Пройшовши по вул. Чалдаєва, по пр. Злуки дійшли магазину «ІНГА». Там було декілька шумних компаній і нам здалося що тут є правоохоронці (ну мали б бути), але це так тільки здалося. Шукали ми їх на БАМі ще десь годину, дійшли до вулиці Київської і втратили вже надію. Біля 22 ї години вирішили закінчити пошук міліції на БАМі. Можливо вони не ходять темними вулицями? Це була одна з версій чому їх нема. Та так як відповіді на запитання де ж шукати патрульних в Тернополі не було. Подумав я що неповнолітнім Гіжовському та Ковтуну в плані знайти ППС вдалось краще.
На наступний день стала відома позицію Заступника начальника МВ, начальника міліції громадської безпеки у Тернополі. Про те що піші патрульні в Тернополі ходять тільки після 22-ї, хоча тоді НОВЕ запитання як тоді вони затримали Гіжовського до 22-ї. Ну і теж зі слів пана Фірмана Андрія Миколайовича, не зустріли ми жодного працівника ППС тому що в районі вулиці Галицької була масова бійка. Та чи зареєстрований такий виклик???? І чи знають в Міністерстві про такий особливий графік роботи ППС у Тернополі (з 22:00)???? Одні запитання!!!
Цікаво також які ще були масові правопорушення в ті 3 дні коли я особисто шукав патрульних в інших частинах міста. Чи можливо вони просто не виконують свою роботу?

Володимир Шевченко, ТПГ