Головна Новини Тернополянин презентував гру “Джура” парламентському комітетові

Тернополянин презентував гру “Джура” парламентському комітетові

_2Референт військового пластування, ст.пл. Микола Бігус, ОЗО представив військово-патріотичну гру «Джура» на круглому столі у примішенні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони у Києві.

7 жовтня 2013, у засіданні круглого столу «Загрози воєнній безпеці та проблеми реформування збройних сил України» взяли участь експерти провідних аналітичних центрів, зокрема Центру Разумкова, Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, Української асоціації власників зброї, Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, Центру воєнної політики та політики безпеки, фахівці Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ, представники Спілки офіцерів України, штабу військово-патріотичної гри «Джура», військові аташе Франції, Литви, Естонії та Угорщини.

Член головного штабу військово-патріотичної гри «Джура» ст. пл. Микола Бігус, ОЗО був запрошений презентувати проект. як успішний приклад національно патріотичного виховання серед школярів.
«У 2009 році Пласт активно включився у гру Джура. Вважаю, що це хороший проект для розвитку української молоді, тому що він залучає десятки тисяч школярів по всій Україні» – зазначив Микола Бігус.

Довідка:
Гра «Джура» — це державна система патріотичного виховання молоді, яка діє протягом всього навчального року. Вона складається із роботи в школі, згідно із наказом Міністерства освіти передбачено план виховної роботи на рік, і все це входить у цю гру. В кінці навчального процесу відбувається шкільний етап, потім районний етап, обласний і всеукраїнський. Протягом року у гуртках «Джура» школярі віком 9-17 років вивчають краєзнавство, інші дисципліни, після чого беруть участь у різних змаганнях. По всій Україні в школах вже діє понад 400 гуртків «Джура». До організації заходів Всеукраїнського етапу гри щорічно долучаються волонтери від козацьких організацій і від молодіжних патріотичних організацій: «Спілка Української Молоді в Україні», Національна скаутська організація України «Пласт», Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

Фото Романа Малка та Миколи Бігуса.

Джерело: Орден Залізної Остроги