Головна Політакценти Нардеп Бойко купив мікрохвильовку щоб економити на їжі

Нардеп Бойко купив мікрохвильовку щоб економити на їжі

1159233Депутатів від Тернопільщини спитали: Чи влаштовують їх умови у готелі та чого не вистачає для комфортного життя? А також: Де харчуються в столиці та скільки витрачають щодня на їжу? Чим пересуваються в Києві? Як і з ким проводять вільний час? Якщо даватимуть квартиру в Києві за державні гроші, на яку може претендувати народний депутат, чи візьмуть її?

Володимир БОЙКО, член депутатської фракції ВО “Батьківщина”:
Поданих законопроектів: 5
Поданих депутатських запитів: 13
Внесених поправок: 0

Основна незручність готельного проживання у столиці для нардепа – немає умов для приїздів родини.
– Жити в готелі неважко, а ось привезти дружину з двома маленькими дітьми проблематично, – каже чоловік. – В одній кімнатці важко розміститися усім. Та дружина з сином приїжджали, бо ж по два тижні без рідних важко. Щодо харчування, то в заклади майже не ходжу. Щось із дому беру, щось готую. Для цього й мікрохвильову піч у номер придбав. Це, звичайно, не є здорове харчування, але нічого.
На харчування чоловік витрачає менше сотні гривень за день. Навіть тоді, коли вибирається відпочити. Хоча останнє, як зізнається, буває дуже рідко.
– Якщо з’являється вільна годинка, зустрічаюсь із друзями, бо в Києві є і однокласники, і одногрупники, і просто друзі, – каже пан Бойко. – Зустрічаємось чи за гальбою пива, чи за філіжанкою кави. Спілкуємось. Києвом пересуваюсь здебільшого пішки. Адже Верховна Рада — поряд, мій комітет із питань регламенту — за 10 хвилин. Якщо кудись далі, то користуюся метро або службовим транспортом. Останнім, напевне, й години за місяць не наїжджаю.
З колегами-депутатами, особливо з фракції, Володимир Бойко також зустрічається поза роботою.
– Зустрічаємося, щоб пограти у футбол, – каже нардеп. – Недовго, хоча б годинку. Виїжджаємо для цього на спортивну базу “Динамо”.
Щодо квартир для депутатів, то пан Бойко висловився категорично проти.
– Для себе рішення прийняв – мені вона не потрібна, – каже нардеп. – Як член регламентного комітету я вважаю, що значно економніший варіант – службові квартири для депутатів. Прийняв повноваження – в’їхав, термін закінчився – виїхав. Такі квартири – одноразова витрата, а за готель платять щодня. Якщо порахувати все, різниця буде очевидною.

http://20minut.ua