У 2012р. в області в розрахунку на одну особу спожито близько 47 кг м’яса та м’ясних продуктів, 246 кг молокопродуктів, 293 шт. яєць, 113 кг хлібних продуктів, 177 кг картоплі, 152 кг овочів та баштанних, 41 кг плодів, ягід та винограду, 32 кг цукру, 14 кг олії, 10 кг рибних продуктів. Проти 2011р. в області зросло середнє споживання більшості перерахованих продуктів (крім хліба, цукру та олії).
Пересічний мешканець області за рік спожив картоплі, молочних продуктів та хліба відповідно на 37 кг, на 32 кг і на 4 кг більше, ніж у середньому по Україні. Однак, фруктів та риби в області у 2012р. споживали майже на третину менше, ніж по країні загалом.
Калорійність середньодобового раціону мешканців області в 2012р. становила 2960 ккал, що на 17 ккал менше, ніж у 2011р.
У структурі сукупних витрат домогосподарств Тернопільщини в 2012р. на продукти харчування та безалкогольні напої припадало 52,8% (у середньому по Україні – 50,2%).