Головна Новини Тернопільскі журналісти навчилися використовувати сучасні інструменти

Тернопільскі журналісти навчилися використовувати сучасні інструменти

DSC06951Тренінг, присвячений використанню сучасних цифрових технологій для виготовлення якісних новин, провів у Тернополі старший радник з питань медіа Internews Network, відомий фахівець і консультант з журналістики та газетного менеджменту Олег Хоменок – пише сайт Тернопільского прес-клубу

На сучасному етапі розвитку інформаційних та мультимедійних технологій журналісти справді мають можливість користуватися засобами, про які раніше можна було тільки мріяти. Головне – вміти грамотно їх застосовувати. Під час навчання під керівництвом Олега Хоменка тернопільські журналісти та студенти відділень журналістики місцевих вишів ознайомилися, зокрема, з можливостями мультимедійної журналістики, інструментами створення, обробки та розміщення інформації у форматах аудіо, відео, графіки, документів та презентацій. Особливий інтерес викликало питання щодо правильної організації та проведення он-лайн трансляцій подій, адже досвід місцевих інтернет-видань в цьому плані ще невеликий. Також, на прикладі кращих зарубіжних ЗМІ, Олег Хоменок наочно представив, як можна використовувати для подачі оперативної якісної інформації інтерактивні карти, продемонстрував можливості візуалізації інтерактивної хроніки.

На практичних заняттях слухачі Школи новітніх медіа пробували застосовувати щойно отримані теоретичні знання під пильним оком тренера. Виходило не в усіх, зате на помилках колег навчалися інші.