Головна Новини На Тернопільщині Cвободою тормозиться процес створення екстренної медичної допомоги?

На Тернопільщині Cвободою тормозиться процес створення екстренної медичної допомоги?

швидка допомогаСьогодні, під головуванням міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової відбулося засідання оперативного штабу МОЗ з моніторингу та координації дій територіальних органів охорони здоров’я з реалізації закону «Про екстрену медичну допомогу». Під час засідання штабу було поінформовано про підсумки моніторингу ситуації в регіонах.

За висновками оперативного штабу міністр охорони здоров’я в телефонному режимі зв’язалася з керівниками Запорізької, Черкаської та Тернопільської областей. У вказаних регіонах досі не відбулися сесії обласних рад, на яких повинні ухвалити рішення щодо створення центрів екстреної медичної допомоги. До того ж у Тернопільській області досі не ухвалено обласний бюджет і, відповідно, не виділено коштів на функціонування екстреної медичної допомоги загалом.

У свою чергу, в регіонах запевнили, що сесії відбудуться до кінця тижня.

Міністерством охорони здоров’я України ведеться постійний моніторинг реалізації керівниками регіонів завдань реформи ЕМД та відстежуються проблемні питання на цьому шляху та вживаються відповідні адміністративні заходи.