Головна Новини Прокурори взялися за Державну інспекцію сільського господарства

Прокурори взялися за Державну інспекцію сільського господарства

ЗемляДіяльність органів прокуратури області спрямована на реалізацію пріоритетів, визначених Генеральною прокуратурою України, насамперед, дотримання законності, забезпечення інтересів громадян і держави у сфері земельних правовідносин.

Зокрема, встановлено що інспекцією не використовуються в повному обсязі повноваження, надані Земельним кодексом України та Законом України «Про державний контроль за використанням та охороною земель, внаслідок чого порушення законодавства України у сфері використання та охорони земель не усуваються, а порушники уникають встановленої законом відповідальності.

Перевіркою виявлено факти формального підходу при складанні та врученні інспекторами актів перевірок суб’єктам, які допустили порушення. В ряді випадків відповіді на внесенні Державною інспекцією сільського господарства приписи не надходили адресатам, повторні перевірки їх виконання не проводилися, питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності не вирішувалися. В окремих випадках ними створювалися умови для уникнення адміністративної відповідальності суб’єктами, які допустили порушення земельного законодавства.

На усунення виявлених порушень начальнику Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області внесено подання, порушено дисциплінарне провадження та принесено протест. За результатами розгляду документів прокурорського реагування чотирьох посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності та задоволено у повному обсязі принесений прокурором протест, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.