Головна Новини Бути поза політикою і на боці людей – теми колегії обласної...

Бути поза політикою і на боці людей – теми колегії обласної міліції

Підсумки роботи тернопільської міліції за дев’ять місяців поточного року розглянуто на колегії обласного управління внутрішніх справ.
Лейтмотив зібрання – міліціонери повинні оперативно реагувати на усі звернення людей, ретельно перевіряти кожне повідомлення. Для цього важливо забезпечити стовідсоткову реєстрацію усіх заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та події. Керівник обласної міліції Віктор Сак наголосив: «На будь-яке звернення громадянина має бути відповідне реагування з належним ефектом: або запобігти правопорушенню, або припинити його».

У вступному слові очільник обласної міліції також зазначив, що особлива увага правоохоронців повинна бути спрямована на забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час передвиборчих перегонів. «Міліція була і залишається поза політикою, – відзначив генерал-майор міліції Віктор Сак. – Наші завдання під час виборчої кампанії визначені. Це – забезпечення особистої безпеки громадян, захист їхніх прав і свобод, законних інтересів; запобігання правопорушенням та їх припинення; охорона і забезпечення громадського порядку. Під час виконання службових обов’язків міліціонери абсолютно незалежні від політичних партій та громадських об’єднань».

Керівники служб, проаналізувавши роботу своїх підрозділів, зазначали, що на окремих напрямках відбулися певні зрушення. Вдалося домогтися тенденції зниження кількості злочинів, в тому числі тяжких та особливо тяжких. Зокрема, поменшало правопорушень та злочинів, скоєних у громадських місцях, у стані сп’яніння, вчинених неповнолітніми чи особами, які раніше чинили протиправне. Кропітка щоденна робота дала результати у розкритті злочинів минулих років. Розплутані усі факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, зґвалтування, розбої, вимагання, підпали. Міліціонери ефективніше здійснювали роботу щодо встановлення осіб, причетних до пограбувань, крадіжок, зокрема квартирних, різноманітних фактів шахрайств, хуліганств, незаконних заволодінь транспортними засобами. Не залишилися поза увагою факти порушень дисципліни і законності серед правоохоронців.