Головна Новини Плакало небо, плакали люди: у Петрикові попрощалися з Романом Пашком

Плакало небо, плакали люди: у Петрикові попрощалися з Романом Пашком

Сьогодні, 4 жовтня, у селі Петриків Великоберезовицької громади провели в останню путь загиблого захисника, патріота України, Героя – Пашка Романа Івановича.

Пашко Роман Іванович народився 16 серпня 1978 року, проживав у селі Петриків Великоберезовицької громади. Був стрільцем піхотного відділення піхотного взводу піхотної роти 4-го окремого стрілецького батальйону. Загинув 28 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Односельці провели Романа рідним селом востаннє… Сьогодні плакало небо, уся громада у скорботі… Сестра втратила брата, племінник – дядька. А наша громада втратила ще одного Героя, ще одного вірного патріота та найкращого сина України.

Чин похорону розпочався у Домі Печалі на вулиці Микулинецькій в Тернополі, звідки траурний кортеж відправився до села Петриків, де Героя зустріли односельчани… Попрощатися з Романом Пашком прийшли рідні, близькі, друзі, однокласники, бойові побратими, сусіди, представники влади та духовенства.

Поховали полеглого воїна на кладовищі у селі Петриків. Сестрі Романа вручили прапор України – держави, якій вірно і до кінця служив її брат.

У загиблого Героя залишилась сестра Оксана та племінник Юрій, повідомили на сторінці громади.

Висловлюємо співчуття усім рідним та близьким Романа Пашка. Сумуємо разом з вами і розділяємо страшний біль втрати… Вічна пам’ять та шана Герою!