Головна Суспільство Як вибрати сушку для рушників

Як вибрати сушку для рушників

Ванна кімната має бути комфортною та теплою, це навіть не заперечується. Хороший мікроклімат у приміщенні створює така деталь, як сушка для рушників. Змійовик для санвузла – обладнання, яке поєднує функції радіатора та сушарки. Прилад повинен підтримувати комфортний мікроклімат у приміщенні, просушувати речі та гармонійно вписуватись в інтер’єр.

Навіщо потрібна сушарка для рушників

Сушка для рушників – це прилад, який призначений не тільки для сушіння рушників, але і для обігріву приміщення ванної кімнати.

Якщо хтось ще сумнівається, чи потрібен він взагалі у ванній кімнаті, то зверніть увагу на його функціонал:

  • Обігріває приміщення ванної кімнати, про це вже згадувалося.
  • Зниження вологості у ванній кімнаті – профілактика появи цвілі та грибка.
  • Можна просушити не лише рушники, та й речі.
  • У цілому ряді випадків сушка для рушників задає стиль ванної кімнати, є родзинкою інтер’єру.

Види сушки для рушників за типом нагріву

Трубчасті радіаторикупити в Тернополі розрізняють за типом використовуваної енергії. Найпоширенішим є водяне обладнання. Як теплоносій у моделях застосовують гарячу рідину із системи водопостачання або опалення. Конструкції є абсолютно безпечними, тому їх можна встановлювати у вологих приміщеннях.

Влітку, коли радіатори не працюють і за профілактичних відключень, обладнання буде холодним. У моделях не можна настроювати температуру води. Розташування у ванній кімнаті заздалегідь визначено в проекті житла.

Електричні сушки для рушників залежать тільки від наявності струму. Змійовик можна встановити в будь-якій кімнаті і користуватися при необхідності. Устаткування підтримує ручне налаштування температури. За типом теплоносія бувають: кабельними, теновими.

Як і будь-який електричний прилад, електричні рушникосушки в Тернополі споживають багато енергії. Чим більший агрегат, тим більше їсть струму. При монтажі важливо дотримуватися правил підключення пристрою до системи, забезпечити ізоляцію та заземлення.

Комбіновані. Працюють як від електрики, і від води. У електрорежимі кранами на вході та виході перекривають обладнання від надходження холодної рідини. З недоліків виділяють лише габаритні розміри та високу вартість.

Види сушки для рушників за матеріалами

Сушка для рушників для ванної роблять з металевих сплавів.

Моделі з нержавіючої сталі витримують високий тиск, актуальний для багатоповерхових будинків із центральним опаленням. Довговічність змійовика залежить від товщини стін, тому оптимальною вважається 3 мм.

Сушки для рушників з «чорної» сталі примхливими до якості теплоносія.

Моделі, в яких немає антикорозійного покриття зсередини, можна експлуатувати лише в котеджах із автономною системою опалення.

Мідне обладнання швидко гріється і просто у збиранні. Якщо вибирають водяну сушка для рушників, то зсередини поверхня повинна бути гальванізованою.

Менш примхливими та практичнішими є латунні моделі, які отримали від міді позитивні характеристики.

Варіанти конструкцій сушки для рушників

Популярними вважаються моделі настінної інсталяції, які можна розташувати над чашею ванни, на перегородці чи поруч із дзеркалом.

Підлогові конструкції займають багато місця, тому використовують у великих приміщеннях для зонування простору.

Водяні сушки для рушників розрізняють за способом підключення до теплоносія. Універсальними та практичними є моделі з бічним монтажем.

Конструкції з верхнім, нижнім та кутовим кріпленням підтримують лише один варіант установки.

Вибір форми сушки для рушників залежить від розміру ванної. У габаритному санвузлі вистачить місця не лише для «драбинки», а й для меблів. У маленькій кімнатці краще встановлювати компактні моделі у вигляді букв U або М. У стандартному приміщенні можна повісити «змійку».

Дизайнерські радіатори є популярною альтернативою традиційним радіаторам, вони створюють набагато кращий зовнішній вигляд і є більш ефективними, ніж стандартні радіатори. У минулому на радіатори дивилися просто як на спосіб обігріти ваш дім з дуже обмеженим вибором доступних стилів, але це вже не так. Якщо ви шукатимете дизайнерські радіатори в Тернополі, ви побачите, що пропонується величезний вибір . Дизайнерські радіатори доступні як вертикальні, так і горизонтальні, щоб задовольнити будь-яке місце розташування. Ми вважаємо, що горизонтальні дизайнерські радіатори є чудовим способом модернізації будинку, тоді як вертикальні дизайнерські радіатори є чудовим покращенням стандартних традиційних радіаторів.