Головна Новини Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» —...

Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27 вересня Тернопільська міська рада передала 50 безпілотних літальних апаратів та 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3.

«Це обладнання допоможе нашим хлопцям ефективно виконувати бойові завдання», — зазначив Надал. За його словами, техніку передали на звернення командирів військових частин.

Тернопільська громада продовжує підтримувати захисників України. Містяни та підприємці сплачують податки, з яких фінансується допомога військовим. «Дякую всім, хто долучається. Разом ми наближаємо нашу перемогу», — наголосив міський голова.

Нові безпілотники стануть у пригоді розвідникам та коригувальникам вогню. «Наші хлопці зможуть бачити ворога здалеку і точніше наводити артилерію», — розповів боєць 44-ї окремої артилерійської бригади Петро К.

Квадрокоптери DJI Mavic 3 здатні літати до 46 хвилин і розвивати швидкість до 75 км/год. Вони оснащені камерою з 28-кратним зумом. «Це дуже круті апарати. З ними ми зможемо виявляти ворожу техніку на відстані до 15 км», — додав військовий.

Тернопільська міська рада регулярно забезпечує захисників необхідним обладнанням. Раніше на фронт уже передавали автомобілі, комп’ютерну техніку та інші безпілотники.

«Наша громада згуртувалась і робить все можливе для підтримки армії. Ми пам’ятаємо, що спокій в тилу — це заслуга наших воїнів», — підкреслив Сергій Надал.

Хронологія підтримки ЗСУ від Тернопільської міської ради за останній місяць:

  • 27.09: 50 безпілотних літальних апаратів та 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3
  • 17.09: 50 безпілотних літальних апаратів «Т8-01»
  • 17.09: Вантажівка Volvo для Територіальної оборони
  • 16.09: 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro
  • 13.09: 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro
  • 11.09: Позашляховик для нацгвардійців
  • 05.09: 40 FPV-дронів для спецпідрозділу поліції