Головна Новини У Тернополі матері загиблих бійців організували благодійний ярмарок

У Тернополі матері загиблих бійців організували благодійний ярмарок

У Тернополі матері загиблих бійців організували благодійний ярмарок. Збирали гроші для Третьої окремої штурмової бригади. Продавали солодощі, які виготовили власноруч.

Про це розповіла Суспільному організаторка заходу, матір 19-річного добровольця Миколи Курика Софія Курик. Її син загинув 31 березня 2022 року, звільняючи Київщину, пише Суспільне.

За словами Софії Курик, до ярмарку долучились 9 матерів.

“Мені здається, що за 11 років таке вперше організували. Хоч матері допомагали, але ми це не висвітлювали ніде і про це ніхто не говорив. Мені дуже хотілося, щоби всі побачили, що ми теж допомагаємо. Ми не сидимо просто так. Першого жовтня будемо святкувати Покрови, День захисника і захисниці України і День козацтва. І саме до Покрови я хотіла приурочити цей ярмарок, до захисниці нашого війська”, — сказала Софія Курик.

Ярмарок, донати

Син Софії Курик, доброволець Микола Курик. Суспільне Тернопіль

Домашню випічку на ярмарок принесла Ольга Кондратюк. Її син загинув під час артобстрілу на Запоріжжі у квітні 2022 року.

Ярмарок, донати

Ольга Кондратюк, матір загиблого бійця. Суспільне Тернопіль

“Ми підготували домашню випічку: вафлі, суфле, желе, кекси, випечені з любов’ю як пам’ять про наших дітей. Напевно, найбільше, що ми можемо зробити, це допомагати теперішнім воїнам. Треба, щоб було якомога менше поховань і загиблих, яких увіковічнюємо”, — говорить Ольга Кондратюк.

Ярмарок, донати

Благодійний ярмарок. Суспільне Тернопіль

Випічку купила тернополянка Ярослава Янкевич:

“У мене в подруги син загинув. Тому я хотіла долучитися до сімей загиблих і до тих бійців, які на фронті. Мій син теж воює на фронті”.

Ярмарок, донати

Ярослава Янкевич, тернополянка. Суспільне Тернопіль

Продавала солодощі й матір загиблого бійця Артура-Артема Харіва Жанна Балдюк. Її син загинув торік на Луганщині. Жінка готувала випічку впродовж тижня.

Ярмарок, донати

Жанна Балдюк, матір загиблого бійця. Суспільне Тернопіль

“Треба було пекти і перекладати. А ще покупляти продукти. Все за свої кошти робили. Могли і так кошти здати, але захотілось чимось таким допомогти, щоб людям приємно зробити, щоб прийшли і попробували нашої продукції, хто що виготовив. Порадувати, щоб вони долучилися до збору коштів для наших військових”, — розповіла Жанна Балдюк.

Ярмарок, донати

Донати для ЗСУ. Суспільне Тернопіль

Під час ярмарку зібрали 80 220 гривень, повідомила Софія Курик.