Головна Новини Зірвав прапори, повикидав хрести: на Кременеччині вандал сплюндрував могили військових

Зірвав прапори, повикидав хрести: на Кременеччині вандал сплюндрував могили військових

За вчинене фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У п’ятницю, 27 вересня, близько 8.20 до співробітників Кременецького райвідділу поліції надійшло повідомлення від жителів села Млинівці, що на місцевому кладовищі невідомий чоловік позривав державні прапори та повикидав хрести з могил військовослужбовців.

На місці події поліцейські зафіксували 11 пошкоджених могил воїнів, які загинули у війні, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України від збройної агресії рф.

Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 44-річний житель Тернопільського району. Мотиви злочину з’ясовують правоохоронці.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання). Санкція статті передбачає покарання – від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі. 

У ході проведення досудового розслідування буде призначена відповідна експертиза щодо встановлення осудності фігуранта, повідомили у Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Читають також: На Тернопільщині досі є 80 споруд і 18 гектарів землі, якими володіє або користується УПЦ МП