Головна Новини На Тернопільщині село збунтувалось проти будівництва свинокомплексу

На Тернопільщині село збунтувалось проти будівництва свинокомплексу

Жителі села Росохуватець, Купчинецької громади, виступили проти будівництва у селі свинокомплексу і звернулися з відповідним зверненням у ТОВА. 

Вчора, 12 вересня, начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода провів нараду щодо питання законності будівництва тваринницьких приміщень на території села Росохуватець Купчинецької громади Тернопільського району.

Очільник області зустрівся з начальником Тернопільської районної адміністрації Ярославом Матвійчуком та керівниками профільних структурних підрозділів ОВА. Приводом для зустрічі стало звернення громадян Купчинецької громади, які висловили обурення з приводу будівництва свинокомплексу.

“Напередодні Тернопільська ОВА звернулася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з пропозицією проведення позапланової перевірки державною інспекцією архітектури та містобудування України щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил при будівництві приватним промисловим підприємством “Агропродсервіс” у селі Росохуватець. Наразі, в ході вирішення питання дано доручення органам у сфері захисту довкілля провести перевірку щодо дотримання екологічних вимог при виконанні будівельних робіт”, – відзначив В’ячеслав Негода. 

В’ячеслав Негода наголосив, що всі будівельні роботи та контроль за їх проведенням повинні відповідати чинному законодавству.

На Тернопільщині священники виступили проти “базарного дня” у неділю