Головна Новини Судитимуть зловмисників, що розповсюджували психотропні речовини на території України та країн Європи

Судитимуть зловмисників, що розповсюджували психотропні речовини на території України та країн Європи

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 6 учасників злочинної організації (2 керівників та 4 виконавців), які здійснювали виробництво й розповсюдження психотропних речовин на території України та країн Європейського Союзу (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 305, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства злочинна організація діяла у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Київській областях та Республіці Польща.

Її учасники виготовляли у нарколабораторіях психотропні речовини, які доставляли клієнтам поштою, через Інтернет-магазини, в Телеграм-каналах та шляхом закладок у різних населених пунктах. За попередніми підрахунками щомісячний прибуток від незаконної діяльності наркоторговців становив понад 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці викрили й знешкодили злочинну організацію. Проведено 34 санкціонованих обшуки, у тому числі за місцем розташування двох нарколабораторій, що здійснювали виробництво психотропних речовин. Під час обшуків вилучено 5 кг «Альфа-PVP», 2 кг канабісу, 600 закладок із вмістом амфетаміну, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, близько 500 л прекурсорів, понад 200 тис. грн, 4 автомобілі, 40 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, банківські картки.

Стосовно усіх підозрюваних судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Санкції інкримінованих статей передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття злочинної організації здійснювались слідчими поліції за оперативного супроводу працівників Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП та УСБУ в області, повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Читають також: У Тернополі студент продавав особливо небезпечні психотропні засоби