Головна Новини Підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди пробув рекордний час під вартою – 7...

Підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди пробув рекордний час під вартою – 7 років і 1 місяць

Вчора, 14 серпня, Кременецький райсуд випустив під цілодобовий домашній арешт підозрюваного у вбивстві 7-річної давності – Василя Гнатюка

7 років і один місяць це була міра запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві, поки справу розглядали у суді, а оскільки одна із суддів померла, то Кременецький районний суд розпочав розгляд справи по-новому, а на цей час завдяки захисникам Гнатюка його випустили під цілодобовий домашній арешт. 

Дану інформацію підтвердив і адвокат підозрюваного Андрій Русин.

“Міру запобіжного заходу із тримання під вартою змінили, 14 серпня, на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю, — повідомив «20 хвилин» Андрій Русин. — Сім років і один місяць Василь, на думку сторони захисту, утримувався під вартою безпідставно. Правова колізія триває. Весь цей час не може прокуратура довести, що саме Василь Гнатюк вчинив цей злочин”.

За словами адвоката, Василь Гнатюк вже вдома. У нього погіршився стан здоров’я через проблеми із системою травлення. Почувається він вкрай погано, запевнив адвокат.

Розгляд справи почали спочатку на початку липня — тепер у Кременецькому районному суді, підтвердив Андрій Русин. Зараз справа на етапі дослідження доказів. Наступне засідання призначене на 5 вересня.

“Прокуратура подала на продовження тримання під вартою, сторона захисту заперечила, ми навели аргументи, що ризики відсутні, а тривалість тримання 7 років і 1 місяць під вартою — це рекорд для України, — каже Андрій Русин. — Це було однією з підстав для зміни запобіжного заходу”.

Нагадаємо, тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті, виявили зранку 26 червня 2017 року на узбіччі траси у смт. Вишнівець тоді Збаразького району.

Підозрюваного, Василя Гнатюка, затримали через тиждень після убивства.

Йому інкримінують, окрім убивства, зґвалтування в неприродний спосіб.

Приблизно півроку тривало слідство, після чого справу передали до суду.

Підготовчі засідання відбувались в Тернопільському міськрайсуді, де, окрім іншого, обрали присяжних.

Згодом перенесли розгляд до Чорткова, так вирішила колегія апеляційного суду.

Окрім того, справу «закрили» і доступу до неї, окрім учасників процесу, ніхто, в тому числі і журналісти, — не мають.