Головна Новини На Тернопільщині кількість учнів і студентів зменшилась на дві тисячі

На Тернопільщині кількість учнів і студентів зменшилась на дві тисячі

У Тернополі провели Конгрес місцевих та регіональних влад. Голови громад ставили запитання представникам міністерств, спілкувались через відеозв’язок. Одне із питань, яке обговорили — новий навчальний рік на Тернопільщині, повідомляє Суспільне

Директорка обласного департаменту освіти Ольга Хома розповіла, що з нового навчального року дистанційну форму навчання запровадять у чотирьох навчальних закладах Микулинецької та Вишнівецької громад через відсутність укриттів. За її словами, з вересня в області працюватимуть загалом 1 219 навчальних закладів. Це на 22 менше, ніж торік.

“У минулому навчальному році в нас функціонував 571 заклад дошкільної освіти, цьогоріч функціонуватиме 559. Закладів загальної середньої освіти торік функціонувало 585, цього навчального року буде функціонувати 575. Також хочу зазначити, що кількість учнів, яка навчалася попереднього року становила більше 227 тисяч, цьогоріч кількість учнів, студентів, вихованців, які навчаються в закладах освіти становить менше 225 тисяч учнів та студентів. Тобто, ми розуміємо, що кількість здобувачів освіти в нас зменшилася більше як на 2 тисячі учнів та студентів”.

Ольга Хома

Ольга Хома, директорка обласного департаменту освіти. Суспільне Тернопіль

“На сьогодні 4 заклади загальної середньої освіти в області потребують будівництва додаткових укриттів, 17 капітального ремонту та 1 реконструкції, виготовлення проектно-кошторисної документації. Питання: чи є можливість ініціювати спрямування у 2025 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на ці цілі? Як ми знаємо, в 2024 році постановою Кабінету Міністрів України, така субвенція виділяється прифронтовим регіонам та територіям”, — запитав у представників міністерств голова Шумської громади Вадим Боярський.

Вадим Боярський

Вадим Боярський, голова Шумської громади. Суспільне Тернопіль

Представниця Міністерства освіти Інна Кільдерова на це запитання відповіла так:

“У травні Міністерство освіти надало пропозиції до Міністерства фінансів України до бюджетної декларації, щодо виділення коштів на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти відповідно до актуальних потреб усіх регіонів. Водночас в серпні ми формуємо остаточну бюджетну декларацію і, звісно, що тут ми дуже сподіваємося на підтримку уряду, оскільки питання створення безпечних умов є гострим, актуальним і це те питання, яке необхідно вирішувати перш за все”.

Інна Кільдерова

Інна Кільдерова, начальниця головного управління загальної середньої освіти. Суспільне Тернопіль

Конгрес місцевих та регіональних влад

Конгрес місцевих та регіональних влад. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, 20 листопада 2023 року у Тернополі вперше провели Конгрес місцевих та регіональних влад. Такі форуми проводять у всіх областях України для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад.