Головна Новини Учасник бойових дій з Тернопільщини отримав грант на мільйон гривень

Учасник бойових дій з Тернопільщини отримав грант на мільйон гривень

Учасник бойових дій Святослав Статкевич з Тернопільщини отримав мільйон гривень за грантовою програмою “єРобота”. Він розповів Суспільному, що вже 10 років працює стоматологом і за грантові кошти придбав медичне обладнання.

За словами медика, у Бережанах чоловік має свою клініку, де 10 років працює стоматологом.

“За грантові гроші я придбав дентальний комп’ютерний томограф. Тепер ми можемо якісніше діагностувати наших пацієнтів і визначати проблему ще до початку втручання”.

Святослав Статкевич розповів, що добровольцем вступив до 68 окремої єгерської бригади, у березні 2024 року його демобілізували.

“На початку повномасштабного вторгнення росіян я залишився у стоматології сам. Лікарі не виходили, бо було мало пацієнтів. Я тут жив до 6 березня 2022 року. В той час я звернувся у центр комплектуваннями і сказав, що готовий йти служити. 6 березня мені передзвонили, в мене була зібрана сумка. Я до них прийшов і ми поїхали у Рівне, і тоді я вступив до ЗСУ”.

Отримав грант, учасник бойових дій, Тернопільщина, серпень 2024

Учасник бойових дій і стоматолог Святослав Статкевич під час служби на війні. Святослав Статкечич

На війні Святослава був фельдшером евакуаційного відділення. Працював на харківському та донецькому напрямках.

“Моєю основною роботою була евакуація. У мене була машина, фельдшер, водій. Ми виїжджали на стабілізаційні пункти і там працювали. Мали пересувний стоматологічний кабінет, мені його укомплектували кум Іван Ворона і Котовський Ігор. Поставили обладнання, установку, компресор, автоклав і мобільний госпіталь був готовий, щоб надавати стоматологічні послуги бійцям”, — зазначив медик.

Святослав розповів, що про грант дізнався, коли був на передовій. Спершу документами займалась дружина Тетяна. Бізнес-план чоловік захищав на фронті. Вартість комп’ютерного томографа становила 1 мільйон 600 тисяч гривень.

“У мене була можливість в режимі онлайн поговорити з центром зайнятості. Вони мене питали, для чого мені це потрібно, роз’яснив наскільки для мене та моєї клініки важливо. У нас вся діагностика заключена, як у дитячого стоматолога, терапевта, ортопеда та для ЛОР-лікаря також. Тому цей апарат дуже важливий для нас, найголовніше, що він досить якісний”.

Отримав грант, учасник бойових дій, Тернопільщина, серпень 2024

Детальний компʼютерний томограф, який Святослав Статкевич придбав за грантові кошти. Тернопіль, серпень 2024. Суспільне Тернопіль

Директор обласного центру зайнятості Микола Городецький розповів, що за рік грантом скористалися 37 ветеранів.

“Першочергово будемо говорити про працевлаштування. Якщо ветеран створює одне робоче місце, то він може отримати 250 тисяч гривень на розвиток власної справи. Якщо ветеран або дружина ветерана створюють два робочих місця, то можуть отримати пів мільйона гривень. Якщо це чотири робочих місця, то можна отримати мільйон гривень. Там, де є 1 мільйон гривень і чотири робочих місця, є додаткові вимоги. Потрібно, щоб ветеран був діючим підприємцем мінімум три роки і має бути співфінансування 70 на 30%. Ветеран дає 30%, а центр зайнятості — 70%”, — розповів Микола Городецький.

Отримав грант, учасник бойових дій, Тернопільщина, серпень 2024