Головна Суспільство Що робити якщо смартфон упав у воду?

Що робити якщо смартфон упав у воду?

 Телефон випав з кишені в калюжу і вислизнув прямо у ванну з водою? Не варто вішати ніс і впадати в депресію, зараз розглянемо оперативні заходи, які зможуть врятувати ваш гаджет. Насамперед, необхідно витягти смартфон з води, але це зрозуміло і так. Перш ніж розмірковувати про згубний вплив вологи на електронні компоненти телефону, розглянемо деякі дії, виконувати які категорично заборонено.

  1. Не намагайтеся ввімкнути смартфон, це точно його погубить.
  2. Не варто натискати будь-які кнопки.
  3. Не варто продувати роз’єми живлення і навушників.
  4. Не потрібно гріти телефон феном.
  5. У жодному разі не підключайте зарядний пристрій.

 Якщо виконаєте хоч одну з описаних дій, то серйозно погіршите iснуючу ситуацію. Тепер переходимо до відновлювальних процедур.

Крок No1

 Після того як девайс був витягнутий з води, відразу ж вимкніть його, якщо цього не сталося після контакту з рідиною. Тепер спокійно зніміть чохол, дістаньте карту пам’яті і сім-карти, оскільки вони також можуть постраждати. У тому разі якщо корпус телефону розбірний, то зніміть задню кришку і витягніть акумулятор. По-перше, без батареї ви не зможете випадково ввімкнути пристрій, а по-друге, таким чином вдасться врятувати і саму АКБ.

Крок No2

 Далі переходимо до “кулінарних” процедур. Дістаємо з тумбочки сирий рис, насипаємо його в глибоку ємність, вкладаємо втоплений смартфон у крупу і накриваємо всю цю “страву” поліетиленом. Незважаючи на те, що є дуже багато скептиків, які не довіряють такій процедурі, вже багатьма фахівцями доведено, що рис дуже швидко поглинає в себе вологу.

Крок No3

 Через кілька днів витягніть смартфон з рисової крупи, встановіть акумулятор на місце і спробуйте увімкнути пристрій. Якщо реакції немає ніякої, то підключіть мережевий зарядний пристрій. Якщо і це не допомогло, то доведеться звернутися до сервісного центру, де Вам точно дадуть відповідь на питання, чи підлягає телефон відновленню чи ні.

 Також часто трапляється так, що телефон увімкнувся, але реакції на дотики в нього немає. Це може свідчити лише про одне, що вийшла з ладу сенсорна панель. В такому випадку необхідно задуматися про заміну деталі. Скористатись послугой “Замiна тачскрiна” можна в цьому сервiсi https://www.aks.ua/remont-telefony/zamena-tachskrina.html/