Головна Новини Президент присвоїв звання “Герой України” полковнику з Тернопільщини

Президент присвоїв звання “Герой України” полковнику з Тернопільщини

Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання “Герой України” з наданням ордена “Золота Зірка” полеглому військовослужбовцю з Тернопільщини Сергію Лі.

Відповідний указ опублікували на сайті президента 15 липня 2024 року.

” За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Сергію Лі — полковнику (посмертно)”, — йдеться у повідомленні.

Що відомо про воїна Сергія Лі

У 17 років Сергій вступив у Сумське військове артилерійське училище. Згодом завершив київський університет оборони України. У 1998 році очолив ракетну бригаду. 24 лютого 2022 року був на пенсії і займався бізнесом. Про це розповіла дружина бійця Людмила Лі.

Заступник командира 85 батальйону тероборони полковник Сергій Лі вже був на пенсії, коли почалася повномасштабна війна. Він допоміг сформувати батальйон і рушив з ним на передову, на Запорізький напрямок. У липні 2023 полковник Лі отримав перше поранення, тоді життя йому врятував шолом. Чоловік загинув 9 жовтня під час стрілецького бою. Жителю села Великі Млинівці було 59 років. Поховали військовослужбовця на кладовищі в селі Великі Млинівці.

Джерело