Головна Новини На Чортківщині відкрили Прихисток для ВПО

На Чортківщині відкрили Прихисток для ВПО

Сьогодні перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації Михайло Демчук, за дорученням начальника Чортківської РВА Володимира Шипітка, взяв участь у церемонії відкриття Прихистку для внутрішньо переміщених осіб на території Коропецької селищної громади Чортківського району, який розрахований для тих українців, які через війну змушені були покинути свої домівки на сході країни та переїхати на більш захищені території держави.

Нова будівля споруджена завдяки повній реставрації недіючої поліклініки, яку здійснила Благодійна організація «Благодійний фонд мув Юкрейн» спільно із її партнерами.

На заході Михайло Демчук зазначив, що в такий непростий для держави час, коли триває повномасштабна війна, гостро стоїть питання з місцем тимчасового проживання для людей, які втратили свої домівки. І важливо не тільки прихистити якомога більше людей, а й забезпечити їх комфортними умовами перебування.

– Висловлюю подяку за ініціативу в створенні даного Прихистку, адже такі проєкти у час війни не втрачають актуальності. Українці повинні бути незламними та вірити у Перемогу, – зазначив під час заходу Михайло Іванович.

Робочі питання щодо відкриття даного Прихистку для внутрішньо переміщених осіб у кабінеті керівника району Володимира Шипітка, відповідальними особами, піднімалися неодноразово.

Зокрема, йшлося й про те, що у подальших планах є створення на умовах міжмуніципальної співпраці на території однієї з громад Чортківського району спільного надсучасного модульного центру реабілітації військових ветеранів з можливістю довозу туди військових з інших громад, повідомили у райадміністрації

Маємо разом гуртуватися і допомагати один одному на шляху до Перемоги України!