Головна Новини Впродовж року м’ясо на тернопільських ринках здорожчало майже на чверть

Впродовж року м’ясо на тернопільських ринках здорожчало майже на чверть

Протягом року м’ясо на тернопільських ринках здорожчало майже на чверть. Про це повідомляють статистики краю. Тенденцію пов’язують з кризою, сезонністю та скороченням поголів’я великої рогатої худоби і свиней.

За інформацією державної служби статистики, яловичина здорожчала на 30%, свинина — на 15%. 

“Вартість м’яса коливається, залежно від виробника. У роздріб ціна на яловичину нині коливається від 110 до 160 гривень за кілограм. Це на 15% вище, ніж влітку. Свинина дешевша, але ціни залежать від виду м’яса. Для виробника зараз непроста ситуація, бо збут значно скоротився. Очікуємо, що ближче до новорічних свят ситуація на ринку трохи покращиться”, – каже керівниця торгової мережі Ольга Гусар.

Через дорожчання сировини, підвищилася вартість готових м’ясних і ковбасних виробів. Хоча попит на цю продукцію під час карантину значно знизився, пише За Збручем