Головна Новини Сьогодні відбулося судове засідання щодо вбивства тернопільської тату-майстрині

Сьогодні відбулося судове засідання щодо вбивства тернопільської тату-майстрині

в Тернопільському міськрайонному суді відбувається підготовче засідання щодо вбивства 27-річної тернополянки Тетяни Подвашецької. Наразі представники сім’ї вбитої подали клопотання продовжити термін тримання під вартою обвинуваченого на 60 діб без права внесення застви, –  про це “Новинам” Тернопільської філії Суспільного повідомив представник сім’ї вбитої Василь Притула. Також захисник обвинуваченого у вбивстві Андрія Горбатюка виступив з пропозицією визнати недійсними результати обшуку в квартирі вбитої.

На засіданні присутні мама і бабуся вбитої Тетяни Подвашецької.

Нагадаю, перше підготовче засідання мало відбутися 5 листопада, тоді представник сім’ї вбитої Володимир Рубінський подав клопотання про перенесення засідання. Це зробили через те, що бабуся Тетяни Подвашецької була за кордоном.

Обвинуваченого у вбивстві 25-річного тернополянина Андрія Горбатюка визнали осудним. Такі результати стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, – повідомив речник Нацполіції Сергій Крета. За його словами, хлопцеві загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Йому інкримінують пункт 4 частину 2 статті 115 – це умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Тетяну Подвашецьку вбили в ніч з 15 на 16 квітня. На тілі загиблої судово-медичний експерт виявив понад п’ятдесят колото-ріжучих ран. Вона померла від втрати крові. Після вбивства хлопець втік. Затримали його 17 квітня, а наступного дня суд обрав йому запобіжний захід  – тримання під вартою.

Зрештою Андрію Горбатюку продовжили термін тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб. Прохання захисників Петра Гроди і Тараса Боднарчука про цілодобовий домашній арешт суд відхилив.
Наступне засідання суд призначив 28 листопада на 16.00.
https://www.facebook.com/suspilne.ternopil/videos/2466520070229240/?epa=SEARCH_BOX