Головна Новини Перша церемонія “Доброволець Тернопільщини” відбудеться 14 жовтня

Перша церемонія “Доброволець Тернопільщини” відбудеться 14 жовтня

14 жовтня 2019 року о 15.00 год. у приміщенні Тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка відбудеться перша на Тернопільщині церемонія «Доброволець Тернопільщини», організаторами якої є Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини та Тернопільська обласна рада.

 

У рамках заходу відбудеться урочисте вшанування добровольців Тернопільщини, яким буде вручено орден «Лицарський хрест добровольця» (трьом посмертно і 17 прижиттєво). На захід запрошуються всі бажаючі, військові, члени їх сімей. В рамках вечора планується урочисте нагородження, презентація роликів про кожного добровольця, концерт за участі артистів, подарунки тощо. Вхід вільний для бажаючих.

Про організацію свята, його учасників, партнерів та перспективи щорічного проведення говорили сьогодні під час прес-конференції разом з організаторами церемонії: головою правління ГО “ВО учасників АТО Галичини” Руженою Волянською та головою обласної ради Віктором Овчаруком.

“Надзвичайно приємно, що Тернопільщина запроваджує церемонію нагородження добровольців – тих, хто першим став на захист країни, коли на українську землю ступив чобіт ворога, тисячі волонтерів продемонстрували нечувану силу єдності та підтримки нашим воякам, доводячи усьому світу, що український народ єдиний у помислах зберегти Україну і самостійно вирішувати власну долю.

Не чекаючи жодної винагороди, залишивши власні справи,  нерідко і престижні роботи, українські добровольці самовіддано взялися рятувати Україну.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Орден «Лицарський хрест добровольця» – то частинка великої вдячності усім  нашим добровольцям”, – зазначив Віктор Овчарук.

Нагадаємо, що Тернопільська обласна рада прийняла обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності на 2015-2019 роки.

Дія програми поширюється на осіб, які брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції та у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, у тому числі учасників-добровольців антитерористичної операції, які не входили до складу формувань, передбачених абзацом першим пункту 19 частини першої статті 6 Закону України ,,Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також членів їх сімей та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил.

Тернопільська обласна рада одна з перших ще у 2016 році прийняла рішення утворити при Тернопільській обласній державній адміністрації комісію з визнання та встановлення статусу учасника бойових дій добровольцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За цей такий статус отримали 124 добровольці.