Головна Новини Цього тижня на Тернопільщині відбудеться фестиваль борщу та вишиванки

Цього тижня на Тернопільщині відбудеться фестиваль борщу та вишиванки

Цього тижня на Тернопільщині пройде традиційний фестиваль борщу «Борщ’їв» та 12-ий Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка».

Обидві імпрези відбуватимуться 8 вересня у місті Борщів.

На шанувальників унікальної вишивки, якою славиться цей регіон, чекає семінар-лекція «Збереження борщівської народної сорочки у етнокультурному просторі України» та презентація книги «Борщівська народна сорочка: експедиційні матеріали та приватні колекції»,

Кращі зразки вишивки можна буде побачити на виставці «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею та на виставці вишиванок сіл району, об’єднаних територіальних громад «Вишиванка, мов пісня, з далеких століть».

Також цього дня можна буде переглянути документальний фільм «Борщівська сорочка. Коріння сили», та взяти участь у майстер-класі з вивчення стародавніх пісень та танців, які побутують на Борщівщині.

О 13 годині фестиваль борщу «Борщ’їв» запросить на майстер-клас з приготування цієї найціональної страви та на частування борщем, приготованим сільськими господинями.

О 14.30 стартує етнографічний проект «Борщівська скриня», а о 16 – фольклорно-мистецьке дійство «Борщівське чорне вишиття – оберіг мого життя» за участю обрядово – фольклорних, хорових, хореографічних, інструментальних колективів, окремих виконавців, солістів – вокалістів району та області. Концертна програма за участю гостей фестивалю: Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія» м. Івано-Франківськ, ансамблю української пісні «Гуляй душа» м. Київ, гурту «Гардамани» та Заслуженого артиста України Володимира Пушкара м.Івано-Франківськ, народного аматорського ансамблю танцю «Любисток» Теребовлянського коледжу культури і мистецтв.

Джерело