Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян дав низку доручень стосовно підвищення якості та безпечності продукції (товарів, робіт, послуг).
Райдержадміністраціям, виконкому Тернопільської міської ради, інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в області спільно з ДП «Тернопільстандартметрологія» доручено сприяти дотриманню вимог стандартів щодо випробувань харчової продукції, води питної та будівельних матеріалів, впровадженню систем управління якістю і безпечністю.
На важливості координувати роботу щодо контролю якості м’ясної і молочної продукції, борошна, круп, хлібобулочних виробів та іншої харчової продукції вказано головному управлінню ветмедицини області, облСЕС, ДП «Тернопільстандартметрологія»
Крім того, голова обласної державної адміністрації доручив внести пропозиції щодо створення робочої групи з контролю за дотриманням стандартів і чинного законодавства цукровими заводами і хлібоприймальними підприємствами у період заготівлі, переробки та зберігання сільськогосподарської сировини, а також – активізувати роботу переробних підприємств області щодо проведення атестації та повірки обладнання, яке використовується при фасуванні харчових продуктів.
Ще одне доручення, яке Валентин Хоптян дав керівництву головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, стосується забезпечення своєчасної повірки засобів вимірювальної техніки, яка використовується медичними закладами всіх форм власності та медичними кабінетами навчальних закладів області.
Інспекції з питань захисту прав споживачів в області належить посилити контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів у торговельній мережі, в тому числі продукції власного виробництва супермаркетів та закладів ресторанного господарства.