Головна Безпека в місті Підліток який жорстоко побив однокласника просив суддів не карати його

Підліток який жорстоко побив однокласника просив суддів не карати його

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської обл., розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження стосовно Мішеля А., визнав його винним за ч.1 ст. 125 та ч.1 ст. 122 КК України – нанесенні легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень однокласнику, що спричинили тривалий розлад здоров’я останнього, повідомили в Прес-службі апеляційного суду Тернопільської області
Як було встановлено судом, 17 листопада 2016 року на перерві під час занять у школі допризовної підготовки м. Тернополя потерпілий Андрій М. обізвав Мішеля А., той відповів, а потім вдарив його. Однокласники розборонили юнаків, і обвинувачений втік додому, але дорогою вирішив повернутись і помститись.
Коли після занять потерпілий вийшов зі школи і побачив Мішеля А., то знову почав його ображати. Обвинувачений підбіг до нього та почав бити, аж поки його не відтягнули однокласники. Внаслідок побиття Андрій М. отримав струс головного мозку та закритий перелом руки.
Допитай у суді Мішель А. свою вину визнав частково, просив його суворо не карати та звільнити від відбуття покарання, застосувавши Закон України “Про амністію в 2016 р.”, оскільки на момент вчинення злочину йому було 16 років.
Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Зважаючи, що вчинені ним кримінальні правопорушення є злочинами невеликої та середньої тяжкості і в той час він був неповнолітнім, суд ухвалив призначити покарання — півтора роки позбавлення волі.
Керуючись Законами України “Про застосування амністії в Україні” та “Про амністію у 2016 році”, суд задовольнив прохання обвинуваченого та застосував до нього амністію, але зобов’язав законного представника Мішеля А. – його мати сплатити потерпілому 20 тис. грн. моральних і майже 3 тис. грн матеріальних збитків.
Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів у суді апеляційної інстанції.