Головна Безпека в місті Злодія судили, а він продовжував красти

Злодія судили, а він продовжував красти

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по справі №607/7116/17 стосовно Андрія Л., визнав його винним у вчинені кримінальних порушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 185 та ч. 2 ст. 194 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу).
Як встановлено судом, 14 січня 2016 р., перебуваючи вночі у приміщенні закусочної на Привокзальному майдані м. Тернопіль і скориставшись відсутністю власника, неодноразово судимий 37-річний Андрій Л. викрав телефон торгової марки “Самсунг” вартістю понад півтори тисячі гривень. Його дії зафіксувала камера відеоспостереження.
Окрім цього, у ніч на 27 лютого 2016 р. у тій же закусочній обвинувачений познайомився з потерпілим Олегом П. Під час спільного розпиття алкогольних напоїв Андрій розповів про хвору дитину. На що потерпілий запропонував допомогти, оскільки володіє певними медичними знаннями. Разом вони прийшли додому до обвинуваченого і поки Олег П. оглядав дитину, Андрій викрав із кишені його куртки ключі від квартири, гаманець і мобільний телефон та направився до місця його проживання, оскільки з розповіді знав, що дружина П. поїхала до Києва.
Безперешкодно потрапивши до квартири, обвинувачений таємно викрав жіночу шубу, дублянку, телевізор, цифрову відеокамеру, фотоапарат, бінокль, дві гладкоствольні мисливські рушниці з патронами до них. Таким чином, спричинив подружжю П. матеріальну шкоду на 21 тис. 850 грн. Покидаючи приміщення, з метою знищення слідів вчиненого злочину, він підпалив міжкімнатні двері. Внаслідок пожежі потерпілим було завдано 41 тис. 600 грн. матеріальної шкоди.
Вже виходячи з під’їзду, Андрій Л. помітив велосипед, що належав потерпілому К. Він поскладав на нього викрадені речі та поїхав додому. Таким чином, завдав власнику велосипеда матеріальної шкоди на 3 тис. грн.
Крім того, на початку квітня 2016 р., перебуваючи вночі у закусочній на Привокзальному майдані м. Тернопіль, помітив, що В. залишив без нагляду свій велосипед. Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, обвинувачений викрав велосипед і втік із місця кримінального правопорушення, чим спричинив В. матеріальну шкоду на суму 1200 грн.
Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Зважаючи на всі обставини даного провадження та особу обвинуваченого, суд прийшов до переконання, що виправлення та перевиховання Андрія Л. неможливе без ізоляції від суспільства та призначив йому покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі, зарахувавши раніше не відбуте покарання. Також судом обвинуваченого зобов’язано відшкодувати потерпілим подружжю П. 41 тис. 600 грн. майнової та 40 тис. грн. моральної шкоди.
Варто зазначити, що про ці кримінальні правопорушення стало відомо вже під час слухання у цьому ж суді іншої справа щодо Андрія Л.