Головна Народна трибуна Скандал в оборонці – це проплачений вкид проти президента перед виборами, –...

Скандал в оборонці – це проплачений вкид проти президента перед виборами, – блогер

Вкид і скандал зі схемами в оборонній промисловості спрямований проти президента Петра Порошенка і проспонсорований його опонентами по виборчих перегонах.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політичний консультант Володимир Макаровський.

“У всьому цьому срачі, пов’язаному з корупцією в оборонці, для мене найголовніше питання: за чий рахунок весь цей банкет? Хто спонсорує цей вкид проти президента перед самими виборами? Очевидно, що журналісти проекту” Наші гроші “два роки тримали матеріали розслідування у себе і опублікували їх тільки зараз – не просто так. Або хтось всерйоз вважає, що це нормальний з точки зору журналістики підхід? ” – зазначив блогер.

Він також додав, що вважає все, що відбувається черговою політичною технологією, яка спрямована проти конкретного кандидата на пост президента – Петра Порошенка, який, як підкреслив Макаровський, взагалі то не має відношення до цієї справи. “Якщо ви з тих, хто “не читав, але засуджую”, то подивіться розслідування – упс, виявиться, що про його причетність там нічого сказано не було. Це перший момент. Другий момент ще більш цікавий. Скандал почали навмисно розганяти в соцмережах, вже прямо звинувачуючи Порошенко. Хоча, я повторюся, в самому розслідуванні про його участь немає ні слова. Але проплачених ботів це не бентежить, у них вже є команда “фас” – і вони мочать. Причому все по одній методичці. Цю технологію ми теж знаємо, бачили, проходили “, – вважає політолог.

За його словами, боти, які розганяють новина в соцмережах, ні слова не напишуть без “гонорару”, а оплачують їх ті, кому цей скандал найбільш вигідний сьогодні. Експерт дав зрозуміти, що мова йде про олігарха Ігоря Коломойського і підконтрольному йому Володимир Зеленський.

“Можливості такі є і у одного відомого олігарха-ляльковода, і в однієї відомої популістки-всепропальщиці. Власне, штучна активізація ботів в мережі – друге підтвердження, що публікація розслідування по оборонці не що інше, як заказуха”, – заявив блогер.

Він також підкреслив, що все це дуже сильно нагадує технологію, яку використовують проти американського президента Дональда Трампа в США, де зараз йде розслідування його зв’язку з політтехнологом Полом Манафортом, Януковичем і Путіним.

“Але це так, до слова. Просто приклад, який демонструє наявність таких технологій в світі і методи їх використання. І те, що відбувається сьогодні в Україні в ситуації по оборонці – особисто мене наштовхує на думку, що у нас ці технології, на жаль , теж добре освоїли. Але давайте все ж дотримуватися тверезості розуму і не піддаватися на такого роду передвиборчі маніпуляції. Адже при тривалих роздумах всім зрозуміло, що такі вкидання – абсолютно некоректна і притягнута за вуха маніпуляція. Дуже “своєчасна” в політичному плані, але має вкрай мало спільного зі справжньою журналістикою “, – підсумував Володимир Макаровський.