Головна Народна трибуна Податківці надалі продовжують пресувати сільськогосподарські підприємства області

Податківці надалі продовжують пресувати сільськогосподарські підприємства області

Більше півтори сотні людей прийшло пікетувати будівлю Головного управління ДФС у Тернопільській області. Підтримати протестуючих, які вимагали припинити тиск на аграріїв Тернопільщини, зокрема проти одного із аграрних підприємств Підгаєцького району приїхав і «Автомайдан» з Києва. Голова громадської організації «Автомайдан Київ» і член Люстраційного комітету Дмитро Карп заявив, що фіскальна служба своїми неграмотними діями і безпідставними переслідуваннями заганяє сільське господарство у безвихідь.

До громадськості, аби вияснити ситуацію вийшли заступник начальника оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Дурняк та начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Буць. Перемовини були досить емоційними. Люди вимагали у фіскалів пояснень — чому вони безпідставно переслідують сільськогосподарське підприємство і відкривають надумані кримінальні справи, тим самим залишаючи їх без роботи. В той час, коли самі отримують зарплати і живуть практично не за статками, вказаними у деклараціяїх.

Нагадаємо, раніше журналісти вже оприлюднювали інформацію про чиновників податкової поліції та ДФС Тернопільщини, які розїжджають на шикарних автомобілях та живуть у будинках-палацах. Зокрема, люди, які причетні до відкриття кримінального провадження проти підгаєцького сільськогосподарського підприємства — це Дума Віталій Романович, – перший заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області у 2015 році не пройшов люстраційну перевірку, як це передбачено законом, очолював відділ внутрішньої безпеки в ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області у 2013 році, чим порушив п.6 ч.1 ст 2 Закону “Про очищення влади”.

Окрім того, у протестуючих виникло чимало питань до старшого слідчого з особливо важливих справ відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Артура Хоміцького. Чиновник не вказав у своїй декларації одну із своїх квартир. Окрім того, не задекларував правоохоронець і шикарне авто. 14936892_10207661973408679_402360190_n 14954270_10207674021269868_1911504390_o

До кримінального провадження причетний і Гуль Володимир Ігорович, прокурор відділу прокуратури Тернопільської області, у декларації не вказує про наявність нерухомого майна, хоча чимало земельних ділянок та будинок площею 365 м.кв. зареєстровані на родичів. А от в Єдиному реєстрі судових рішень існує судовий наказ, в якому зазначається про заборгованість по сплаті за утримання будинку та прибудинкової території все ж таки на його ім’я. Проте у прокурора є аж 2 автомобілі: Mitsubishi Pajero Sport (2007 р.в. ) та КIA Soul (2011 р.в.).