Головна Безпека в місті У Тернополі створюють поліцейські мобільні групи з реагування на факти домашнього насильства

У Тернополі створюють поліцейські мобільні групи з реагування на факти домашнього насильства

У Тернополі стартує пілотний проект «Поліна». Його мета – створення мобільних груп, які протидіятимуть насильству в сім’ях.
Відбір поліцейських, які виявили бажання працювати у складі мобільних груп, відбувся в Головному управлінні Нацполіції області. Кандидатів обирали серед патрульних поліцейських, дільничних офіцерів поліції та працівників ювенальної превенції. Співбесіду з ними проводили співробітники Департаменту превентивної діяльності Національної поліції та представник ОБСЄ.
Поліцейські мобільні групи будуть виїжджати лише на виклики про домашнє насильство і реагуватимуть та надаватимуть  допомогу тим, хто від нього потерпає. До їх складу увійдуть як чоловіки, так і  жінки. Це пілотний проект, який дістав назву «ПОЛІНА» – ПОЛІція проти Насильства» і впроваджується за підтримки МВС, Нацполіції та місії ОБСЄ на загальнонаціональному рівні.
За результатами співбесіди  відібрали 10 кандидатів  для роботи у складі мобільних груп. Усі поліцейські пройдуть спеціальне навчання в інтерактивних кімнатах, де їх підготують до практичної діяльності.
Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу дільничних офіцерів поліції  ГУНП області Василь Дідух, щодня правоохоронці Тернопільщини в середньому отримують   більше десяти повідомлень про сімейно-побутові конфлікти. На обліку в поліцейських перебуває понад 2700 тисячі мешканців  краю, які вчиняють домашнє насильство. З початку року за фактами скоєння таких правопорушень поліцейські склали понад 2900 адміністративних протоколів та відкрили 4 кримінальних провадження.