Головна Безпека в місті У Тернополі затримали серійного розкрадача могил (Фото)

У Тернополі затримали серійного розкрадача могил (Фото)

радіжки з кладовищ, на жаль, трапляються дуже часто. До поліцейських чи не щодня надходять повідомлення від тернополян про те, що хтось викрав з надгробних пам’ятників елементи декору. Особливою популярністю у крадіїв користуються вази, підсвічники та інші вироби з кольорових металів. Мало того, що зловмисники з «корінням» виривають вподобану річ, дуже часто трапляється, що пошкоджують самі пам’ятники. Приміром, про пошкодження надгробної кришки на могилі свого батька заявив 65-річний тернополянин. Невідомий тоді зловмисник, відриваючи ручки, що були виготовлені з латуні, спричинив пошкодження  кришки.
-Оперативними заходами працівники карного розшуку управління поліції та Тернопільського міського відділу встановили особу крадія. Ним виявився раніше судимий житель обласного центру,1975 року народження, наркозалежний. –  повідомив під час прес-конференції заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух.- Багато було проведено роботи, аби спочатку ідентифікувати особу підозрюваного, адже нам вдалося роздобути відео з камер спостереження, що встановлені поблизу Микулинецького кладовища, а з згодом встановити місця збуту краденого.
Зі слів поліцейських, вандал промишляв на кладовищі протягом трьох місяці.
-В ході слідчо-оперативних заходів нам вдалося встановити, що підозрюваний причетний до майже сорока фактів, пов’язаних з наругою над могилами, – повідомив заступник начальника Тернопільського відділу поліції  Сергій Гатанюк.
Під час обшуку в крадія вилучено вісім металевих ваз. Сам зловмисник зізнався, що крадені декоративні елементи здавав на металобрухт майже за безцінь, а потерпілі заявляють про тисячні збитки. Вилучені кошти витрачав на наркотики до харчі.
-На даний час до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію внесено з трьома фактами, -розповів Степан Яцух. – Справа у тому, що до нас не звернулися ще усі потерпілі, наругу над могилами рідних вчинив підозрюваний. Тому, якщо хтось впізнає вилучені речі(на фото) прохання повідомляти.
Санкції статті Кримінального кодексу за вчинення наруги над могилами передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі.