Головна Безпека в місті Не лише мисливці святкували свято першого пострілу, а і браконьєри

Не лише мисливці святкували свято першого пострілу, а і браконьєри

5 листопада в мисливських угіддях Буданівського лісництва працівниками рейдової бригади виявлено порушників правил полювання, на яких складено протоколи про адміністративне правопорушення, зокрема, порушення ст. 20, п.1 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Зазначимо, що рейдові бригади з виявлення порушників лісового та мисливського господарства, працюють як удень, так і вночі. Крім того, до патрулювань залучаються працівники поліції.

Нагадуємо, що згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.06.2017 року за №301/222 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 липня 2017 року за №842/30710, розмір стягнення за незаконне добування або знищення за одну особину становить: кабан – 40 000 грн; козуля – 32 000 грн; заєць-русак – 8 000 грн; лисиця – 1 000 грн.
Звертаємо увагу на те, що особи, причетні до браконьєрства, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.