Головна Безпека в місті Засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному в нападі на екс-депутата Тернопільської міської...

Засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному в нападі на екс-депутата Тернопільської міської ради перенесено

На 22 листопада 2018 року в Тернопільському апеляційному суді було призначено розгляд апеляційної скарги прокурора прокуратури Тернопільської області на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 листопада 2018 року про обрання запобіжного заходу підозрюваному Станіславу Л.
До початку розгляду апеляції по суті прокурор Побер І.І., посилаючись на заяву потерпілого Ігоря Т., внесла клопотання про відвід судді Тихій І.М. з мотивів, що потерпілий просить слідство допитати її родича.
Оскільки клопотання прокурора не підтверджувалось жодними об’єктивними фактами, колегія відмовила в його задоволені.


Враховуючи практику Європейського суду з прав людини щодо критеріїв неупередженості та незалежності суду при розгляді справи та з метою забезпечення довіри громадян до суду і уникнення будь-яких сумнівів в об’єктивності суду суддя Тиха І.М. заявила про самовідвід, який колегія підтримала.
Справу передано на новий автоматизований розподіл. Про день і час наступного судового засідання буде повідомлено додатково.
Розгляд апеляції проходив у режимі відеоконференції, оскільки підозрюваний Станіслав Л. є тяжко хворим і після внесення 60 тис. грн. застави повернувся додому, у Кривий Ріг Дніпропетровської області.
Як встановлено досудовим слідством, 22 лютого 2018 року приблизно о 16 год 10 хв. Станіслав Л. неподалік магазину “Тайстра”, що на вул. Грушевського у м. Тернопіль, заздалегідь заготовленим предметом, схожим на ніж, вдарив Ігоря Т. у ногу та втік із місця злочину.
Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень ).


Оперативно-розшуковими заходами встановлено, що до вчинення правопорушення причетний 28-річний житель Кривого Рога Станіслав Л. Допитаний в якості підозрюваного він свою вину повністю визнав та розповів про обставити даного злочину.
Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 листопада 2018 року підозрюваного Станіслава Л. взято під варту в залі суду та визначено 60 тис. 753 грн грошової застави.
Після внесення застави на підозрюваного покладено відповідні обов’язки.

Прес-служба Тернопільського апеляційного суду