Головна Безпека в місті Водії, не балакайте по телефону під час їзди, бо за це штрафують

Водії, не балакайте по телефону під час їзди, бо за це штрафують

Любителів розмовляти по телефону за кермом у будь-яку мить можуть оштрафувати патрульні поліцейські, адже за таке порушення передбачено адміністративну відповідальність.
Так, позаминулого року довелося попрощатися з 425-ма гривнями водію тролейбуса, який під час руху говорив по телефону.
Ще раніше у Тернополі не пощастило водію маршрутки №14, який, розмовляючи по телефону, їхав на зустріч патрульному екіпажу. Інспектори зупинили громадський транспорт. Кермувальник визнав своє порушення, тому повинен був сплатити штраф.
Загалом з початку минулого року на Тернопіллі інспектори патрульної поліції винесли 178 постанов водіям за розмови по телефону.
Варто знати, що згідно з пунктом 2.9 (д) Правил дорожнього руху України, водієві забороняється під час руху транспорту користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).
Розмови по телефону та набір повідомлень за кермом – це перш за все небезпека для кермувальників та пасажирів, оскільки неуважність на дорозі часто призводить до дорожньо-транспортних пригод.
Використовувати засоби зв’язку можна тільки за допомогою спеціальної гарнітури, яка дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом. Тим не менш, навіть розмови по телефону за кермом за допомогою гарнітури «hands-free» у поліції радять звести до мінімуму.
Згідно з КпАП ст. 122 ч. 2, штраф за розмову по мобільному під час керування автомобілем становить 425 гривень.
Саме тому патрульна поліція Тернопільщини закликає водіїв бути свідомими – подбати про безпеку власну та оточуючих і не розмовляти по телефону під час керування транспортом.
Нагадуємо, що в Тернополі працює сайт http://bezpechne.community , призначений для комунікації громадян з поліцейськими. Тут ви можете повідомити поліцію про небезпечні місця свого району та отримати фахову правову консультацію. Звертаємо вашу увагу,що сайт не є аналогом 102 та призначений для вирішення неоперативних питань.