Головна Безпека в місті Афериста В.Луговського очікує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років,...

Афериста В.Луговського очікує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, з конфіскацією майна

Головним управлінням Національної поліції у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені № 1201810000000416 від 05.07.2018 року, в якому Луговському Владиславу Володимировичу, повідомлено про підозру за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.5. ст. 191 КК України. В даному кримінальному провадженні суб’єктивна сторона злочину характеризується прямим умислом і корисливим мотивом.

Луговський Владислав Володимирович є підозрюваним, а кваліфікуючими обставинами є привласнення, розтрата чужого майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, організоване групою осіб.

За версією слідства, В. Луговський заволодів чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, яке було пов’язане з внесенням до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, підробленням документів та складанням і видачою завідомо неправдивих документів, ці дії кваліфікуються за сукупністю злочинів, передбачених відповідними частинами ст. 191 ч. 5, ст. 366. Беручи до уваги обтяжуючі обставини протиправних дій Луговського Владислава, його очікує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, з конфіскацією майна.

Із поданих потерпілими заяв, окрім крадіжки коштів на підприємстві, від шахрайських дій Владислава Луговського постраждали й інші громадяни та підприємці. На сьогоднішній день слідство опрацьовує більше ніж десять епізодів противоправних дій підозрюваного, які розслідуються різними підрозділами правоохоронних органів.

Як вбачається із свідчень потерпілих осіб, користуючись власним вмінням втиратись у довіру та певними іншими професійними аферистичними навичками, Луговський Владислав запрошував до спільної підприємницької діяльності на умовах партнерства підприємців з Тернопільської, Львівської, та Київської областей з подальшою метою їх ошукати. Роками створював собі репутацію заможного бізнесмена та «людини із зв’язками» у м. Тернополі, задля подальшого введення в оману місцевих бізнесменів і громадян, та отримання від них коштів незаконним шляхом.

Також з’ясувались обставини, згідно яких Луговський Владислав потрапив у опрацювання правоохоронних органів ще в 2013 році. А саме, правоохоронцями Шевченківського районного відділу міліції, м. Києва було відкрите провадження за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.2. ст. 153, ст. 156 КК України, але справу було зупинено.

Відповідно до матеріалів справи № 12014100060000228, Луговський був негласним інформатором відділу ГУ УМВС, команди колишнього міністра УМВС Захарченка. Із отриманих даних відомо, що Луговський ініціював співпрацю, переконуючи, що має хороші, довірливі зв’язки на Тернопільщині, серед багатих підприємців і персонально перебуває у близьких стосунках з проводом партії “Свобода”. За даними слідства Луговський передавав інформацію про підприємців міста, а також знімав відео та аудіо записи за допомогою санкціонованих спецзасобів зйому інформації, з подальшою передачею їх куратору в Головне Управління УМВС м. Києва. 

Згідно з матеріалами справи, щодо шахрайства та заволодіння чужим майном, аби переконати громадян і майбутніх жертв, бізнес-компаньйонів у власній значущості, Луговський полюбляв використовувати улюблений прийом аферистів – розповідав про свої ділові будні, де у своїх розповідях він поставав у товаристві чиновників та політиків високого рангу, особливо у неформальній обстановці. І щиро пропонував співрозмовнику вирішити будь-які проблеми безкорисно, тільки на людських стосунках.

За свідченнями жертв афериста, це мало неабиякий психологічний вплив на них і сприяло прийняттю позитивного рішення щодо ведення справ із В. Луговським.

Після того як Луговський втирався в довіру, а люди починали вірити у його значущість і готові були до спільних проектів, аферист пропонував інвестувати гроші довірливих компаньйонів у створені завідомо фіктивні компанії.

Зокрема відомо, що в одного із потерпілих, мешканця м. Львова, громадянина С., шахрай взяв у борг суму 430 000 доларів під 40% річних, які пізніше відмовився повертати.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2015-2017 років Луговський, за попередньою змовою з групою осіб, використовував діяльність понад десяти фіктивних підприємств. 

За свідченнями потерпілих, за допомогою заздалегідь спланованих афер, В. Луговський, надумував шалені проблеми і починав удавати тиск начебто з боку працівників правоохоронних органів, які пізніше сам і пропонував вирішити за грошову винагороду. Аферист періодично повідомляв компаньйонам та керівникам підприємств, що їхній бізнес знаходиться під загрозою, а об’єкти нерухомості та майно – можуть бути арештовані.  Що за його інформацією, нібито є пряма вказівка з Києва, посадити відповідну особу у СІЗО, бізнес розірвати і відібрати, а він усіма можливими методами – стримує тиск.

Наступним етапом Луговський переконував партнерів у терміновому порядку відходити від управління підприємством, виключати телефони і крім нього, ні з ким не спілкуватися. Паралельно з тим, він починав відчужувати бізнес-активи, шляхом їхнього перепису на підставних осіб, які вже заздалегідь були підготовлені і діяли в злочинній змові із самим В. Луговським. Такими бізнес-активами були квартири, земельні ділянки, об’єкти нерухомості, склади, автомобілі, готелі у курортних зонах, торговельні центри, корпоративні права підприємств.

Згідно показів свідків, у питаннях з місцевим МВС, Луговський опирався на злочинний досвід власного вітчима Крючкова О.В., колишнього працівника Тернопільського УМВС, якого звільнили з доганою і ганьбою з правоохоронних органів м. Тернополя, за підробку документів у кримінальних справах (за хабарі закривав справи ДТП з летальними наслідками, порушені проти п’яних водіїв).

На фото Крючков О.В. (колишній працівник міліції)

 

З матеріалів відомо, що Луговський із своїм вітчимом, колишнім корумпованим міліціонером О.Крючковим, здійснювали розподіл обов`язків між учасниками злочинної групи, головним завданням якої  було навести страху на жертву, вигадати безпідставні звинувачення з боку правоохоронних органів і змалювати майбутнє з важкими перспективами, знущаннями, каторгами при кримінальних переслідуваннях у місцях позбавлення волі. А пізніше, показати, що у людини існує єдиний шлях ці проблеми вирішити – звернутись до них.

Своїм жертвам Луговський неодноразово казав, що вітчим «рішає любі питання» в поліції та прокуратурі м. Тернополя, де у нього всі «на зарплаті». 

За показами свідка у справі № 42018000000000769, якщо ж у вас «питання по-бізнесу» не регіонального, а національного рівня, то Луговський мав звернутися до свого іншого, начебто дуже хорошого друга, – керівника Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури – Назара Холодницького.

Бізнесменам Луговський розповідав, що із «Назаром», або “Холодом”- так він його називав, настільки близькі та довірливі стосунки, що Спецпрокурор навіть оформив на Луговського свою нерухомість і активи, які знаходяться закордоном. При цьому, щоб переконати підприємців, Луговський демонстрував фото на телефоні, де вони разом із Холодницьким стоять в обнімку.

За свідченнями потерпілого бізнесмена від афериста Луговського Владислава, той обіцяв підприємцю, що у разі «екстреної ситуації» пошле Холодницького до «Пєрвого» і вони разом натиснуть на нього, оскільки володіють серйозним компроматом…

Згідно показів свідків, коли ошукані бізнесмени і громадяни розуміли, що постраждали від афериста та намагались поспілкуватись з Луговським, аби поцікавитись коли вирішиться їхнє питання, той пропадав і не брав слухавку. А коли все ж підіймав, то казав: «що не може говорити, оскільки знаходиться на зустрічі з ”Коньом” і з серйозними людьми, і цими копійчаними питаннями в нього немає часу займатись» – напевно, маючи на увазі Ігоря Кононенка, компаньйона і товариша Президента.

З матеріалів слідства відомо, що обманутими та ошуканими були не тільки заможні, а також і прості громадяни. Люди, чуючи про “всерішаючого проблеми пана” – віддавали гроші, сподіваючись знайти швидке вирішення їхнього питання.

Згідно матеріалів провадження № 12015000000000092, є об’єктивні підстави вважати, що Луговський злочинним шляхом заволодів коштами ошуканих потерпілих, які передали йому гроші за сприяння в швидкому оформлені пільгової пенсії, інвалідності та відправлення хворої дитини на лікування.

У червні 2017 року, акумулювавши достатню суму грошей для безбідного життя (загалом за даними слідства, та заяв потерпілих В. Луговський отримав обманним шляхом у підприємців та фізичних осіб понад 800 000 доларів, 180 000 євро і 6 600 000 гривень) Луговський втік закордон, де переховується від озлоблених, ошуканих ним громадян та правосуддя.

В УМВС створено колл-центр, а також електронну-поштову скриньку для звернень потерпілих та свідків дій шахрая.

Вся інформація, що буде надана свідками або постраждалими, буде опрацьовуватися на умовах конфіденційності та анонімності. 

Номер лінії довіри:

098-573-20-65

або 102

Email: MBC-dovira@i.ua