Головна Спорт Андрій Пушкар став володарем найвищого титулу серед рукоборців світу

Андрій Пушкар став володарем найвищого титулу серед рукоборців світу

Найвищий титул серед рукоборців світу виграв кременчанин Андрій Пушкар. На змаганнях, які нещодавно відбулися у Лас-Вегасі він став володарем пояса абсолютного чемпіона світу серед професіоналів у надважкій вазі. Особливість цих змагань в тому, що спортсмени борються не з декількома супротивниками, як на чемпіонаті Європи чи світу, а з одним. Перемогу Андрій Пушкар виборов у 27-річного армреслера з Казахстану Дмитра Трубіна.

«Історія з Дмитром Трубіним у нас розпочалася на Кубку світу серед професіоналів у 2015 році, – розповів Андрій Пушкар. – Це надзвичайно сильний, талановитий, перспективний 27-річний атлет. Тоді він дав мені гідний супротив: у запеклих сутичках ми біля 10 хвилин з ним боролися, ні я його не міг побороти, ні він мене, але все-таки технічно я здобув перемогу. Але було багато питань, і щоб вирішити їх було вирішено провести додатково армфайт- шестираундовий поєдинок. Я зробив висновки після Кубку світу, змінив тренувальний процес, зробив акцент на кисті, на натяжці, реалізував все, що запланував. Цього разу Діма теж був у дуже хорошій формі, але я здобув перемогу.».

До змагань професіоналів наш земляк готувався півроку. Спільно з тренером розробив іншу методику тренувань, зробивши акцент не на силі, а на витривалості. Саме це і допомогло отримати пояс абсолютного чемпіона світу.

«14 разів я був чемпіоном світу, 16 – чемпіоном Європи, 7 – вигравав Кубок світу серед професіоналів – це на даний момент найпрестижніший турнір в світі, – говорить Андрій Пушкар. – Неодноразово боровся за звання абсолютного чемпіона світ серед професіоналів у надважкій вазі починаючи з 2004 року. Система армфайт трохи відрізняється від чемпіонатів Європи та світу, оскільки ти маєш тільки одного суперника і борешся з ним шість поєдинків, в боксі 12 раундів, а в армреслінгу – шість. Це набагато складніше, оскільки крім сили треба мати витривалість, встигати відновлюватися між поєдинками, адже перерва між ними тільки 2 хвилини. Ти можеш бути надзвичайно сильним, але якщо тобі не вистачає витривалості, то один-два раунди і далі суперник тебе «додавить». Довелося міняти методику тренувань, оскільки раніше я був більш силовий атлет тому що виступав на чемпіонатах Європи і світу, а система приватний армфайт потребувала більшої витривалості. Ми з тренером розробили нову методику, почали працювати і все реалізували, зробили так, як має бути.».

Багато років поспіль здобувати перемоги Андрію допомагають щоденні тренування та ціль, яку поставив перед собою. А найближчі плани – перемогти декілька сильних рукоборців.

«Тренуюся кожен ранок, – зазначає абсолютний чемпіон. – У мене є власний будинок і на першому поверсі у ньому – спортзал. Щодня зранку там тренуюся приблизно по півгодини, у Тернополі також маю свій фітнес-клуб, де три рази в тиждень тренуюся більш відповідально – по 2,5-3 години. Також в Кременці прекрасна природа, я виїжджаю в ліс, бігаю, купаюсь. Щоб стати чемпіоном необхідно поставити собі ціль і кожен день, крок за кроком, не зупиняючись, щось робити для її досягнення. Звичайно, що буває тяжко, надзвичайно тяжко, але коли в людини є ціль, життєвий стержень, тоді, щоб тебе не відволікало ти все одно пам’ятаєш про цю ціль і будеш йти до неї. Маю пару боржників в армфайтах . У 2012 році програв американцю Майклу Тоду він зараз у дуже хорошій формі і треба взяти реванш. Також в армспорт повернувся надзвичайно сильний атлет Денис Ципленков, людина, яка має найсильніший біцепс в світі, яка піднімає штангу вагою 170 кілограмів на біцепс – це офіційний рекорд світу. Думаю, невдовзі ми з ним зустрінемось.».