Головна Політакценти У Тернопіль знову приїхала київська спецбригада МВС яка спеціалізується на “підкиданні хабарів”?

У Тернопіль знову приїхала київська спецбригада МВС яка спеціалізується на “підкиданні хабарів”?

За інформацією джерел сайту Файне місто Тернопіль у Тернопіль приїхала бригада оперативників які ніби то спеціалізуються на інсценізації хабарів. Свого часу саме ця бригада затримувала заступника міського голови Володимира Камінського.

У Києві дали наказ «мочити» Надала

Нова спецбригада МВС прибула у Тернопіль якраз на річницю арешту Камінського з наказом за будь-яку мету «зловити» ще якогось одіозного чиновника міської ради.

«Опєри» не стали вигадувати щось нове, вирішивши застосувати минулорічні прийоми. Нагадаємо, що у 2015 році затриманню Камінського передувало нібито розслідування у програмі «Гроші». На цій інформаційній хвилі й був арештований екс-заступник мера Тернополя.

Цього року, інформаційна кампанія почалася рішенням скандального Печерського суду від 21 квітня 2016 року про арешт 10 земельних ділянок у Тернополі, наданими в оренду за інвестиційними угодами за вигідними для міста умовами. Згодом, цей «суд» вже 4 рази «успішно» переносив контр-позов – на цей раз юридичного відділу Тернопільської міської ради, уникаючи продовження розслідування. Паралельно, нещодавно так звані активісти провалили «перфоменс» з червоними стрічками, який мав на меті спотворення результатів громадського волевиявлення змін до Генплану міста. Незважаючи на те, що тернополяни навіть не звернули на них увагу, картинку для каналів вони зробили.

Тобто спецгрупа МВС використовує старі методи організації показових процесів, як й під час режиму Януковича.

Спецгрупа МВС може виконувати політичне замовлення 

Більше того, як і колись, така активність «опєрів» пояснюється банальним політичним замовленням на команду Сергія Надала. Серед причин такої цікавості колишніх міліціянтів, а тепер поліціянтів, в першу чергу пояснюється загальноукраїнською кампанією проти ВО «Свобода».

Наприклад, вже декілька місяців йде справжня «травля» міського голови Івано-Франківська свободівця Руслана Марцінківа, який організував діючий міністр Ігор Насалик, що програв йому виборчі змагання за посаду міського голови у 2015 році.

Зрозуміло, що найбільшого удару по ВО «Свободі» завдасть будь-яка негативна інформація щодо Сергія Надала, який вже став одним з символів партії. Його діяльність на посаді мера Тернополя показує, що націоналіст може бути добрим господарем. Так, у Тернополі продовжуються активні ремонтні роботи. Лише на житлово-комунальне господарство у 2016 році виділили понад 160 мільйонів гривень, що на 20% більше, шіж минулого року.

До слова, у Києві не подобається безкомпромісна позиція Надала щодо децентралізації. Він став одним з основних лобістів справжньої децентралізації: ініціює надання громадам право самим визначати розмір плати за комунальні послуги – тарифна децентралізація, залишати громадам більше податкових коштів, щоб вони потім не вимолювали у Києва дотації – так звана фінансова децентралізація.

Садовому пообіцяли Тернопіль?

Також досі не зможе змиритися з повною поразкою у Тернополі під час місцевих виборів 2015 року мер Львова Андрій Садовий, фракція якого у Верховній Раді, що перебуває в “опозиції”, але  де-факто голосує як потрібно коаліції. Нещодавно Садовий зустрічався з Порошенком і Як стверджують експерти, однією з вимог союзу «Самопомочі» та БПП на київському рівні, Садовий назвав повернення йому Тернополя.

Ще більше зацікавлені у послаблені Сергія Надала окремі місцеві тернопільські олігархічні групи. Саме діючий мер примусив їх «грати за правилами», на ділі реалізувавши принцип перед законом всі рівні. Це підтверджує той факт, що після приїзду у Тернопіль спецгрупи МВС, терміново пішов у відпустку заступник міського голови Володимир Дідич.

Якби я при тому бандитському режимі взяв такі гроші, і не вийшов з фракції, то навряд чи дожив би до нині.

 

Сергій Тарасюк