Головна Новини Інвестор в Тернопіль не прийде бо у нас корупція

Інвестор в Тернопіль не прийде бо у нас корупція

sdЯк змінити своє місто та залучити інвестора в регіон у Тернополі розповів німецький економіст, екс-віце-мер м. Трір, автор книг, присвячених цінностям християнської демократії, доктор Норберт Нойгауз.

– Не чекайте, що іноземні інвестори прийдуть сюди, – каже він. – Вони не прийдуть. З простої причини – бо у вас корупція. На законодавчому рівні інвестори не мають гарантій. Хочу навести приклад, мій знайомий німецький бізнесмен мав бізнес в Молдові в галузі сільського господарства, де в нього вкрали 50 га землі. Такі випадки є і в Україні.

Відтак, щоб залучати інвесторів, треба забезпечувати всі гарантії, щоб у них не було додаткових витрат, додає

– Інвестора можна прирівняти до дикої тварини, яка живе в джунглях, – продовжує він. – Якщо її налякати, вона втікає. Тому для України важливо розвивати підприємництво місцевими бізнесменами. Це має бути виробництво певної продукції, а не перекуповування чи спекулювання.

Коли ми говоримо про розвиток міста чи регіону, ми повинні в райцентрах створити зони виробництва, додає економіст.

– В моєму місті не було достатньо території для виробництва, – каже він. – Тому ми для цього використали місцевий аеропорт. Його перенесли за місто. А цю територію віддали підприємцям. Сьогодні та територія дає більше двох тисяч робочих місць.

20 хвилин