Головна Новини Як тернопільскі поліцейські затримували повій на гарячому

Як тернопільскі поліцейські затримували повій на гарячому

проституція

Заняття проституцією задокументували правоохоронці щодо двохтернополянок. Жінок піймали на гарячому під час відпрацювання обласного центру. Їм висунули обвинувачення відповідно до статті 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

За словами Олександра Буняка, старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу боротьби, пов’язаних зі злочинами торгівлі людьми, їхні працівники постійно відпрацьовують усі мікрорайони Тернополя з метою профілактики та викорінення проституції.

 

Правоохоронці кажуть, що в основному жінки легкої поведінки, які надають сексуальні послуги за гроші, “працюють” в районі вулиці Протасевича, іноді їх ловлять і по готелях. Вік працівниць – 30-35 років. Серед них як неодружені, так і жінки, які мають родини. Тернополянки зізнаються, що вийти на вулицю їх змусило складне фінансове становище. За годину роботи заробляють близько п’ятисот гривень. Клієнти, як правило, водії далеких рейсів, а іноді і таксисти.

 

Протидіяти цьому явищу в державі важко, оскільки за заняття проституцією існує лише адміністративне покарання, а це в основному штрафи та громадські роботи.

 

Олександр Буняк стверджує, що проституція це проблема всього суспільства і боротися з нею потрібно не лише правоохоронцям. Багато залежить і від місцевої влади та самих мешканців.

 

За даними Українського інституту соціальних досліджень, 20% дівчат займаються проституцією для власного фізіологічного задоволення, 70% шукають легких грошей, 60% розглядають секс-бізнес як тимчасове заняття, близько 30% працюють повіями за примусом.