Головна Новини Чому Тернопільобленерго недолюблює католицькі храми?

Чому Тернопільобленерго недолюблює католицькі храми?

За результатами розгляду заяв парафій однієї із церков у Борщівському районі встановлено, що ВАТ «Тернопільобленерго»  за відсутності підстав, передбачених законодавством, та без належного повідомлення відключив декілька костелів від електропостачання.

Свої дії товариство мотивувало закінченням терміну договорів.

Проте, відповідно до п.9.4 Типового договору на електропостачання договір вважається продовженим на наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із Сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. Тобто термін дії договору продовжується на наступний календарний рік, що наступає після закінчення терміну діючого договору, отже термін дії договору змінюється. Таким чином, договір вважається продовженими на кожен наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляду його умов.

Відділенням було з’ясовано, що ВАТ «Тернопільобленерго» вимагає кожних два роки у всіх своїх споживачів (крім населення) укладення додаткових угод на продовження терміну дії договору. Таким чином, товариство безпідставно обмежувало термін дії договорів, що могло призвести до припинення електропостачання.

Враховуючи наведене, відділення надало ВАТ «Тернопільобленерго» рекомендації по припиненню дій, які містять ознакиконкуренційних порушень. На виконання цих рекомендацій товариством відновлено електропостачання об’єктів заявника на приведено договірну роботу у відповідність до вимог законодавства.