Головна Новини Чи був п’яний солдат який загинув на Рівненщині з’ясовують

Чи був п’яний солдат який загинув на Рівненщині з’ясовують

Нещасний випадок призвів до смерті військовослужбовця із Тернопільщини Романа Дякуна. Родом він із села Кобилля, що у Збаразькому районі. У червні минулого року, під час п’ятої черги мобілізації, був призваний до армії. Останнім часом проходив службу у Рівненському військовому полігоні.

Трагедія трапилася у Костополі 21 травня. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Рівненській області, троє військовослужбовців в обідню пору відпочивали на річці Замчисько. Двоє захотіли скупатися. 31-річний Роман вирішив переплисти річку, але не зміг догребти до протилежного берега сім метрів і втопився. Тіло військовослужбовця знайшли працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Його направили в морг для проведення судово-медичної експертизи. Двох інших військовослужбовців опитали працівники військової служби порядку.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Триває розслідування. Обласний військовий комісар Тернопільської області зазначив, що деталей трагедії не знає, оскільки ще триває слідство.

«Ситуацію розслідують, не можу сказати досконало все, – прокоментував Володимир Катинський. – Прийде витяг з наказу командира військової частини, тоді матиму більше відомостей. Прізвище солдата Дякун. Він перебував на відновлені боєздатності на Рівненському полігоні. Зараз триває розслідування. За його результатами будуть відповідні висновки. Чи був військовий п’яний не можу сказати, я не експерт. У мене немає ніяких даних. Триває розслідування, і я не можу щось коментувати, не знаючи достовірної інформації.».