Головна Новини У Тернополі, Хмельницьку та Сумах у справах щодо сепаратизму досі немає жодного...

У Тернополі, Хмельницьку та Сумах у справах щодо сепаратизму досі немає жодного затриманого

В червні цього року спіробітники МВС та СБУ у Тернополі вилучили обладнння в офісі самозваних громад, але жодна справа ще не доведена до суду. 5 канал дослідив питання того, як в Україні “дублюють” децентралізацію та створюють альтернативну владу.

Коли на відкриті заклики до розвалу країни – федералізацію – можна бути битим демобілізованим вояком, у хід йдуть заувальовані методи. Тепер сепаратизм маскують під децентралізацію. На прапор піднімають розширення повноважень регіонів. Користуються тим, що в подробиці громадяни мало занурюються та й черга в активісти не стоїть. А значить процес можуть очолити пройдисвіти, досхочу підмінювати поняття і говорити від імені громади, котра нікому цього права не давала. Словом, обережно – мімікрія сепапратизму поруч із Вами.

У Хмельницькому бурхлива діяльність народних реєстраторів тривала три роки. У Сумах лише за 2015 рік ці люди двічі намагалися захопили комунальні приміщення. У Тернополі сайт самозваної громади продовжує працювати і дотепер. У всіх цих справах немає жодного затриманого. Силовикам звітувати нема про що – слідство триває.

Докладніше дивіться у сюжеті “Час. Підсумки тижня”: