Головна Новини У Тернополі одіозні депутати міської ради погрожували суддям

У Тернополі одіозні депутати міської ради погрожували суддям

У Тернополі депутати ледь не побили суддю Тернопільського міськрайонного суду, який розглядав справу щодо скасування рішення депутатів міської ради про заборону спорудження сучасного торгового комплексу на місці теперішнього «шанхаю» на вул. Живова.

До історії питання

На місці невпорядкованої вуличної торгівля все таки буде новий торговий комплекс. Підприємцям вдалося зламати унікальний за своєю впертістю опір депутатів міської ради Тернополя.

На останній сесії Тернопільської міської ради депутати проголосували за збереження вуличної торгівлі «з землі», незважаючи на те, що був презентований інвестиційний план, за яким на цьому місті мав постати новий торгівельний комплекс, де працювали б ті ж самі підприємці. Правда працювати на цивілізованих та комфортних умовах.

Як вже розповіли самі підприємці тернопільським ЗМІ, що проти спорудження сучасного критого ринку виступають інші торгівельні комплекси, які діють у цьому районі. На думку підприємців з Живової, конкурентам з великого бізнесу невигідно мати по-сусідству, ще один сучасний торгівельний комплекс, бо це буде забирати у них клієнтів. Різноманітні «базарні шанхаї» їх влаштовують на 100 %.

Таким чином, саме ці «великі» бізнесмени ймовірно підкупили окремих депутатів, щоб вони завалили реалізацію цього інвестиційного проекту.

Продажні депутати: стали відомі прізвища

Але до останнього часу були невідомі прізвища осіб, які відпрацьовували цю «винагороду», які змогли на останній сесії переконати більшість депутатів завалити проект будівництва нового торгового центру. Все розкрилося в четвер 22 вересня під час засідання Тернопільського міськрайонного суду.

По-перше, суд задовольнив позов ТОВ «Спілка підприємців» до Тернопільської міської ради, визнавши, що рішення міської ради не відповідає Конституції України та регламенту міської ради. По-друге, на засідання суду з’явилася група депутатів міської ради, які відкрито погрожувала судді. Депутати вимагали «забути» про Конституцію, про закони і відхили позов підприємців.

Тернопільські підприємці: перемогла справедливість і демократія

Засідання суду завершилося повною поразкою депутатів, а підприємці зустріли рішення оплесками. Як стверджує підприємці Юркевич Лариса Іванівна, Росомаха Олександер Володимирович, Поточняк Володимир Володимерович, Колеснік Сергій Володимирович, суддя витримав тиск депутатів та не побоявся ухвалити законне рішення. На їхню думку 22 вересня у Тернополі перемогла справедливість і демократія.

Також підприємці закликають правоохоронні органи розглянути факт тиску депутатів міської ради Тернополя на суд. І розслідувати факт персональної грошової чи будь-якої іншої зацікавленості окремих депутатів тернопільської міської ради з боку сторонніх осіб з метою зірвати реалізацію інвестиційного проекту на вул. Живовій.

Таким чином, «Спілка підприємців» отримала офіційний дозвіл на ведення робіт, а одіозні депутати залишили суд. Ми свідомо не вказуємо їхні прізвища в надії, що вони в майбутньому не будуть «відробляти» земельні питання ворогів тернопільської громади.

Зі свого боку, журналісти Тернополя будуть уважно стежити за діями цих депутатів та вимагатимуть від поліції та прокуратури звернути увагу на факт практично відкритого «відробляння коштів» депутатами Тернопільської міської ради.

Орест Гірняк.