Головна Новини “Укрзалізниця” встановила “космічні” ціни за стоянку в центрі Тернополя

“Укрзалізниця” встановила “космічні” ціни за стоянку в центрі Тернополя

ПАТ «Укрзалізниця» в особі Дирекції РФ «Львівська залізниця» надає послуги з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільних стоянках за адресою м.Тернопіль вул. Хмельницького.

Автостоянка станції Тернопіль входить до складу Дирекції , влаштована на закріпленій території за адресою м.Тернопіль, вул. Хмельницького на підставі рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради народних депутатів від 23.03.1997 № 299. Земельна ділянка площею 5,4912 га перебувала у постійному користуванні ДТГО «Львівська залізниця», правонаступником якого є ПАТ «Укрзалізниця» (витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 454567077). Власником земельної ділянки є Тернопільська обласна державна адміністрація. Частина вказаної земельної ділянки вантажного двору станції Тернопіль площею 5570 м 2 використовується під автостоянку на 190 місць. Слід зазначити, що відповідно до ч. 2 ст. 21 Закону України “Про автомобільний транспорт”, власникам (користувачам) транспортних засобів забороняється зберігання їх у житлових зонах поза спеціально відведеними для цього майданчиками. У межах центральної частини міста Тернополя та пішохідної доступності залізничного вокзалу станції Тернопіль послуги з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільній стоянці можливо отримати тільки у ПАТ «Укрзалізниця» в особі Дирекції. Отже, водії автотранспорту- мешканці центральної частини м.Тернополя, та пасажири, які прибули на станцію Тернопіль, не мають можливості отримати послуги в іншого суб’єкта господарювання, крім ПАТ «Укрзалізниця» в особі Дирекції.

Знімок екрана з 2016-05-26 12:10:08

Отже, дії ПАТ «Укрзалізниця» в особі Дирекції , які полягають у встановленні економічно необґрунтованої вартості послуг з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільній стоянці біля станції Тернопіль з подобовою оплатою, містять ознаки порушення , передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільних стоянках, розташованих в місцях масового скупчення людей ( залізничний вокзал) в м.Тернополі, шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Антимонопольний комітет постановив ПАТ «Укрзалізниця» в особі ВСП «Тернопільська дирекція залізничних перевезень» РФ «Львівська залізниця» припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме привести до економічно обґрунтованого рівня вартість послуги з тимчасового зберігання транспортних засобів на автомобільній стоянці біля станції Тернопіль з подобовою оплатою