Головна Новини Тернопільські депутати ще досвятковують?

Тернопільські депутати ще досвятковують?

Позачергова сесія міської ради не відбулася через відсутність кворому. У сесійній залі були присутні тільки 15 депутатів. А причиною для скликання засідання стало рішення прийняте депутатами 21 квітня. Стосувалося воно надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 978 квадратних метрів за адресою вул. Шептицького, 34 ПП «Оранж А». Через п’ять днів після його прийняття, міський голова видав розпорядження, яким зупинив дію вказаного рішення.

«Для прийняття такого розпорядження були ряд причин, – пояснив присутнім у залі депутатам Олександр Печіль, начальник управління правового забезпечення міськради. – Зараз в господарському суді Тернопільської області перебувають справи за позовом КП «Тернопільводоканал» до ПП «Оранж А» про знесення будівель, споруд та малих архітектурних форм, які розміщені в охоронній зоні каналізаційних колекторів, що здійснюють відведення стічних вод з мікрорайонів Дружба, Кутківці, Новий Світ, Центр. Проект рішення, який прийняли депутати, не був погоджений в управлінні містобудування, архітектури та кадастру міської ради, виділення даної ділянки не відповідало вимогам Генерального плану міста. Спорудам, які розміщені на даній земельній ділянці адресний номер Шептицького, 34 не присвоювали. Ця земельна ділянка перебуває безпосередньо біля прибережної смуги річки Серет. Ці обставини і стали причиною для зупинення рішення сесії міської ради».

На позачерговій сесії депутати мали можливість підтвердити, прийняте ними раніше рішення, відхиливши зауваження міського голови. Але вони цим не скористалися, тому вето, накладене Сергієм Надалом на відведення земельної ділянки, залишається в силі.