Головна Новини Тернополянка “купила” свічок на 5 тисяч гривень

Тернополянка “купила” свічок на 5 тисяч гривень

svichkuДо співробітників міськвідділу міліції звернулася 74-річна тернополянка із заявою про те, що невідомий чоловік вишахраював у неї понад п’ять тисяч гривень.

Жінка розповіла, що лиходій підійшов до неї в церкві й запропонував купити свічок на храм. Пенсіонерка запросила чоловіка додому й там віддала незнайомцеві 5600 гривень,  натомість отримала декілька пачок свічок.

Вже пізніше жінка зрозуміла, що стала жертвою пройдисвіта й поспішила повідомити про прикрий випадок міліціонерів.

Деталі розмови з шахраєм старенька не пам’ятає, пригадала лише, що незнайомцеві на вигляд близько 40-ка,  але подібний вид шахрайства в області не новий, тож і схема правоохоронцям відома. Лиходії зазвичай свідомо обирають літніх людей, яких легко ввести в оману. Представляються, приміром, довіреною особою священика й вигадують історію, що привезені свічки призначені для потреб храму. При цьому, запевняють що сам отець замовлення зараз не може забрати, але пізніше обов’язково поверне гроші.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження  за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Правоохоронці закликають тернополян застерегти своїх літніх родичів від подібного роду шахрайств. Якщо ж ви чи хтось із ваших рідних таки стали жертвою шахраїв, не зволікаючи телефонуйте 102 у будь-який підрозділ міліції.