Головна Новини Суд виніс вирок винуватцю загибелі шістьох військових

Суд виніс вирок винуватцю загибелі шістьох військових

Суд виніс вирок у справі загибелі шести бійців батальйону «Збруч».
Нагадаємо, трагедія сталася на початку лютого минулого року, на Херсонщині. Внаслідок пожежі та вибуху боєприпасів чимало бійців тоді отримали поранення та опіки, а шестеро бійців з Тернопільщини – загинули.
Зібрати докази та знайти винуватця пожежі у цій справі було важко. Деякі свідки, за словами матерів загиблих, звинувачують у займанні палаток – бійця із іншої бригади, яка на той момент ще не покинула місце дислокації. На нього і подали позов до суду, йдеться в сюжетіІНТБ.

Звинувачений Олексій Власюк свою провину у загибелі шести бійців не визнає. На судді пояснює, конфлікт, який стався між ним та бійцями батальйону «Збруч» вичерпався ще до пожежі. Однак, таку позицію суд розцінив, як спосіб захисту, оскільки її спростували, як покази потерпілих та свідків, так і висновки експертів.

Водночас, повної вини Власюка у скоєному, суд також не вбачає.

«Суд приходить до висновку про відсутність в діях Власюка складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4.ст.270 ККУ. При цьому суб’єктом злочину є особа, на яку покладено обов’язки з дотримання відповідних правил, натомість, на Власюка вказані обов’язки покладені не були. За наведених обставин Власюка слід виправдати за ч.2.ст.270 ККУ за раніше пред’явленим обсягом обвинувачення», – зазначив суддя Тернопільського міськрайонного суду Любомир Сливка.

Враховуючи ступінь тяжкості злочинів Олексія Власюка, суд виніс вирок у вигляді позбавлення волі на 3 роки та грошове стягнення, приблизно у півтори сотні тисяч гривень. Матері загиблих бійців кажуть, оскільки правова оцінка дій командування бригади не надана, винних покарано не повністю.

«Будемо писати на командування, то мови немає. Щоб нині тобі совість не дозволили прийти хоча б глянути тим людям в очі, що віддали найдорожче», – каже мама загиблого Назарія Сикліцкого Надія.

За словами матерів, командири мають понести відповідальність за те, що не було належних умов. Заґратовані вікна та єдиний вихід з ангару майже не залишили загиблим шансів врятуватися.